Helpt een diëtist echt om af te vallen?

Veel mensen proberen jaren af te vallen, maar slagen er maar niet in. De diëten uit boeken zijn soms moeilijk vol te houden. Bovendien ontbreekt iedere vorm van controle. Velen leggen onvoldoende zelfdiscipline aan de dag om daadwerkelijk af te vallen. Een diëtist kan die controle wel bieden.

Een diëtist bekijkt je eetgewoonten

Vaak hebben mensen die bij een diëtist aankloppen al geprobeerd op eigen houtje af te vallen. Ze hebben wel een idee van hoe ze gezond moeten eten, maar zondigen toch nog vaak omdat ze denken dat het niet veel kwaad kan. Een diëtist kan je helpen meer structuur aan te brengen in je eetgewoonten. Hij of zij kan je ook meer inzicht geven in je eetgedrag. Misschien snack je wel te veel of eet je op de verkeerde momenten, bijvoorbeeld vlak voor het slapengaan.

Veel mensen hebben ook slechte eetgewoonten waar ze niets van afweten. Zo bevat dat pak sinaasappelsap dat je iedere dag drinkt in werkelijkheid erg veel suiker.

Een diëtist helpt je volhouden

Een diëtist helpt je om realistische verwachtingen te scheppen en in te schatten hoeveel je kan afvallen in hoeveel tijd. De meeste mensen overschatten namelijk het tempo waaraan ze zullen afvallen en geven dan al snel op. Bij een diëtist is dat risico dus minder groot. Bovendien word je bij de diëtist op regelmatige tijdstippen gecontroleerd, wat voor veel mensen een extra motivatie is.

Conclusie

Natuurlijk is het ook mogelijk om af te vallen als je het zelf probeert, maar voor veel mensen is een diëtist juist dat duwtje in de rug dat ze nodig hebben.

Lees meer over: afvallen , dieet , diëtist , eetgewoonten