Spreken is zilver, zwijgen is goud: dingen die je best niet tegen een vrouw zegt

De meesten onder ons weten wel wat je tegen een vrouw kan zeggen en wat niet. Opmerkingen over haar gewicht zijn altijd riskant, openlijk zeggen dat je haar vriendin een knappe vindt apprecieert ze zeker en vast niet en een afkeurende opmerking over haar kleding beantwoordt ze  waarschijnlijk met een kwade blik.

Dit zijn natuurlijk de meest voor de hand liggende voorbeelden, maar er zijn ook dingen waarvan het niet zo duidelijk is hoe je ze best tegen een vrouw zegt, en of je misschien niet beter helemaal je mond houdt. Vrouwen stellen eerlijkheid op prijs, maar elke man heeft wel al ondervonden dat een leugentje om bestwil soms betere resultaten geeft.

“Wat heb je met je haar gedaan?”

Als er iets anders is aan een vrouw haar kapsel, wil dat meestal zeggen dat ze veel geld en tijd heeft gespendeerd om het er zo te laten uitzien. Een opmerking als deze komt eerder over als een afkeuring dan als een compliment. Zeg liever dat ze er mooi uitziet of dat haar nieuwe coupe haar erg goed staat.

“Trek maar aan wat je wil”

Als een vrouw je vraagt welke outfit je verkiest, wil dat zeggen dat ze je mening op prijs stelt en dat ze er graag mooi uit wil zien voor jou. Door hierop met onverschilligheid te reageren denkt zij dat je helemaal niet om haar geeft, terwijl je eigenlijk gewoon niet geïnteresseerd bent in mode. Neem even de moeite om haar te helpen kiezen en geef haar eventueel nog een complimentje erbij, zoals “die outfit staat je geweldig.”

“Ben je zwanger?”

Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand een vrouw door deze ogenschijnlijk onschuldige opmerking zwaar beledigt. Tenzij de vrouw zelf aankondigt dat ze in verwachting is, kun je deze zin best uit je repertoire halen. Als je als antwoord krijgt “Ik ben niet zwanger” of  “Ik ben al 7 maand geleden bevallen”, is de schade al gedaan!

“Je bent net mijn ex”

Eén van de meest foute dingen die je kan zeggen in een ruzie. Je vriendin wil niet horen dat ze je doet denken aan je ex. Je weet wel, dat meisje dat je gedumpt hebt, en met goede reden waarschijnlijk. Door deze opmerking  kan ze je ook het verwijt maken dat je nog aan je ex loopt te denken, en dat is iets dat je zeker wil vermijden. Een variant op deze opmerking is “je bent net mijn moeder.”

“Het is weer die tijd van de maand zeker”

Iedereen heeft wel eens emotionele dagen. Bij vrouwen komt dat  inderdaad vaker voor als ze haar regels heeft. Deze opmerking is echter uit den boze. Het maakt de ruzie alleen maar erger! Zelfs al is het ook daadwerkelijk die tijd van de maand, je kan haar best niet de indruk geven dat je haar emoties reduceert tot een hormonale schommeling.

“Ach, wat maakt het uit”

Als een vrouw zich druk loopt te maken over iets, en jij reageert daarop met onverschilligheid of je vertelt haar dat ze het zich niet moet aantrekken, zal dat eerder het omgekeerde effect hebben. Je geeft haar zo de indruk dat jij denkt dat ze zich over iets onbenulligs aan het opjagen is. Gevolg: ze wordt er alleen maar kwader en meer opgejaagd van.

Lees meer over: date , daten , uitspraken , verleiden , vrouwen versieren