Natuurstenen vloeren

Wie droomt er niet van een glanzende natuurstenen vloer. Het straalt een gezellige en tegelijk een prestigieuze sfeer uit. Gun je huis zijn volle schoonheid met een prachtige, glanzende natuurstenen vloer.

Natuurstenen tegels plaatsen moet een goed doordachte keuze zijn. Naargelang de prijs, kwaliteit en vooral eigen smaak, kies je uit verschillende materialen.
Let wel: donkere tegels verkleinen de ruimte. Weeg dus de voor- en nadelen af voor het plaatsen van natuursteen.

Blauwe hardsteen

Deze natuursteen komt van eigen bodem en is de populairste steen voor tegels. De kleurschakeringen zijn vooral grijstinten, blauwtinten en zwart. Het is een duurzame steen en zeer onderhoudsvriendelijk. Let wel op voor vlekken. Verwijder deze onmiddellijk zodat de steen niet beschadigd wordt.

Marmer

De zeer harde steensoort heeft het voordeel dat je uit heel veel kleuren kunt kiezen. Je kan marmer gebruiken voor zowel klassieke als moderne inrichtingen. Ook deze steen is vlekgevoelig en is bovendien niet erg krasbestendig. 

Graniet

Dit is een ideale steen voor plaatsen waar veel gelopen wordt. Zijn hardheid in ongepolijste toestand is waarom deze steen zo populair is. Je kunt graniet krijgen in wit, zwart, geel- en roodtinten. Deze steen heeft het voordeel dat hij kras- en vlekbestendig is.

Leisteen

Ondanks zijn lage prijs, is dit een zeer kwaliteitsvolle steen. Omdat je de steen niet kunt polijsten geeft deze steen een nogal ruw uitzicht. De Indische leisteen kun je enkel binnen gebruiken maar heeft wel als voordeel dat je hem in veel verschillende kleuren kunt krijgen. Ook bij deze steen moet je opletten met vlekken.

Basalt

Bij een modern huis past het best dit vulkanisch gesteente. Deze steen is niet erg duur maar biedt wel talloze voordelen. Het is een duurzame steen die duurzaam en vlekbestendig is. Ook over krassen hoef je je geen zorgen te maken.