Houten vloeren

Veel mensen kiezen bewust voor een houten vloer. Naast het feit dat ze het mooi vinden, zijn er nog andere redenen waarom ze kiezen voor een bepaalde soort houten vloer.

Zo ziet een houten vloer er niet alleen warm uit, maar voelt het ook zo aan. Dit kan mede zijn door het feit dat hout een natuurlijk materiaal is. Een ander voordeel is dat houten vloeren in verschillende patronen gelegd kunnen worden, dus wat je smaak ook is, je kiest zelf hoe je kamer eruit ziet.

Het plaatsen van houten vloeren gebeurt enorm snel. Daarnaast is het aanbod van deze vloeren ook heel divers. De keuze varieert tussen massief, parket, fineerparket of laminaatparket.

De voornaamste redenen waarom mensen kiezen voor houten vloeren is omdat het in de eerste plaats mooi is, maar het is tevens ook een natuurlijk product dat relatief goedkoop is.

Het schrikt potentiƫle kopers echter soms af om deze vloeren te kopen omdat het niet slijtvast is en omdat het onderhoud vergt.

Wat is massief parket?

Massief parket bestaat uit massief hout waarvan de dikte tussen 7 en 22 mm ligt. De dikte van het parket speelt een grote rol in het plaatsen ervan.

Dikke parketten bestaan uit planken, die meestal voorzien zijn van een soort van tand- en groef verbinding. Dunnere parketten bestaan uit kleine stukken die rechtstreeks op de ondervloer verlijmd kunnen worden.

Massief parket bestaat uit natuurlijke materialen en straalt warmte uit. Het is echter een soort hout uit de duurdere categorie en het vergt ook onderhoud.

Wat is fineerparket?

Fineerparket bestaat uit een slijtlaag van de buitenlaag van het betreffende hout en is natuurvriendelijk. 

Fineerparket is verkrijgbaar in verschillende soorten hout: eik, kerselaar, tropische houtsoorten ...

Dit soort parket is enorm budgetvriendelijk en eenvoudig te leggen. Ook vergt het niet veel onderhoud en is het slijtvast. Het is echter niet opschuurbaar

Wat is laminaatparket?

Laminaatparket bestaat uit een houtvezelplaat met een beschermlaag die ervoor zorgt dat het laminaatparket slijtvast is.

Laminaatparket is beschikbaar in verschillende kleuren en motieven en is helemaal niet duur. Het is onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te leggen. Het is daarentegen wel synthetisch en geen natuurlijk materiaal.