Laminaatvloeren

Laminaat is een soort vloer die enorm lijkt op parket, maar vergis je niet, het is geen hout. Laminaat wordt vaak gekozen door dierenliefhebbers, aangezien het een soort vloer is die sterk is en dus optimaal is bij het houden van honden en katten. Ook is het onderhoudsvriendelijk, dus de kans is groot dat je het in kinderkamers zal aantreffen. Hiernaast zijn vlekken ook gemakkelijk te verwijderen en is het meestal goedkoper dan parketvloeren. Voor de handige Harry’s onder ons zal het ook geen probleem zijn om deze zelf te leggen.

Plaatsing 

Aangezien de panelen goed in elkaar klikken, is het eenvoudig te plaatsen. Ook kan je zonder problemen de vloer meteen belopen. De vloer is gemakkelijk demonteerbaar en er is ook geen enkel probleem om deze later ergens anders te monteren.

Kwaliteitsverschillen onder laminaatvloeren

De goede, meestal iets duurdere, laminaatvloeren gaan een leven lang mee en mogen werkelijk overal gelegd worden. Andere vloeren zijn enkel geschikt voor slaapkamers. Kies bij voorkeur vloeren van een merk waarvan je zeker weet dat het kwaliteit is en ga na waar je die vloer het best legt. 

Esthetische mogelijkheden

Meestal is het verschil tussen een laminaat en parketvloer bijna niet meer te zien. Er zijn zelfs laminaatvloeren waarbij je de houtstructuur niet alleen ziet maar ook voelt. Naast imitaties van andere vloeren zoals kurk en marmer, kan je ook kiezen tussen verschillende vormen, kleuren en formaten van laminaat. Door deze te combineren zorg je vaak voor prachtige patronen. Bang van vocht? Nergens voor nodig. Laminaat is perfect te plaatsen in badkamers en andere vochtige ruimtes zonder er enig nadeel van te ondervinden.

Kliklaminaat

Het tijdperk waarin de diverse delen van laminaatvloeren aan elkaar werden verlijmd, is voorbij. De moderne laminaatvloer kan je gewoon in elkaar klikken. Hierdoor kan de plaatsing sneller gebeuren en verlies je geen tijd met het aanbrengen of verwijderen van lijm. 

Bovendien kan je de laminaatdelen prima op elkaar aansluiten en kan je na de plaatsing zonder probleem op de vloer lopen, jehoeft niet langer te wachten totdat de lijm droog is.  Wanneer je verhuist, kan je de vloer zelfs verwijderen en naar de nieuwe woning meenemen.