Kurkvloeren

Kurkvloeren zijn vloeren die ideaal zijn voor alle soorten woningen. Het feit dat ze makkelijk te onderhouden zijn en bijdragen tot een gezond woonklimaat is meestal de doorslag voor vele gezinnen om een dergelijke vloer te kopen.

Ben je allergisch aan een vuile vloer? Kurkvloeren zijn geschikt voor mensen die lijden aan verschillende soorten kwaaltjes zoals een allergie of astma.

Een kurkvloer dempt het geluid.  Hierdoor wordt je niet meer afgeleid wanneer je je aan het concentreren bent om een werkje af te maken of wanneer je eens wilt uitslapen. Kurkvloeren, ideaal om tot rust te komen.

Kurkvloeren beschikken over een soort elasticiteit die zowel aangenaam om over te stappen is, als gezond voor het lichaam.  Zowel in veel baby- en kinderkamers als in kinderdagverblijven vind je dergelijke vloeren.

Warm

Kurkvloeren zul je ook vaak aantreffen in kamers waar men het graag warm heeft zoals badkamers en slaapkamers. Kurkvloeren zijn eigenlijk tegels die warm aan voelen. Gedaan met die koude voeten wanneer je uit je bed stapt om eens vlug een glas water te gaan halen. Kurkvloeren nemen de omgevingswarmte op en houden die vast. 

Het onderhoud is simpel. Het volstaat om af en toe eens te stofzuigen of te dweilen. Een kurkvloer is dus altijd schoon.

Woon je in een herenhuis, loft of villa? Kurkvloeren geven overal een esthetische meerwaarde. 

Makkelijk te plaatsen

Veel kurkvloeren beschikken over een gemakkelijk kliksysteem. Om deze te plaatsen klik je de panelen gewoon in elkaar... simpel!

Je hoeft de vloer die er nu ligt zelfs niet uit te breken of te behandelen. 

Voor een kleefvloer heb je een perfect vlakke vloer nodig. Als je over een zaag, hamer en plaatsingsset beschikt is het plaatsen kinderspel. Aangezien de vloer gemakkelijk te leggen is kan je gemakkelijk beginnen aan de ene kant van de kamer en later eindigen aan de andere. Zo hoef je je meubels niet te ver te verplaatsen.

Lees meer over: kurk , kurken vloer , kurkvloer , vloer , vloeren