Hoe je niet meer wanhopig lijkt als je een vrouw versiert

Als het aankomt op vrouwen versieren, weten veel mannen niet welke woorden ze moeten kiezen wanneer ze zich aan een vrouw voorstellen. Als het versieren vaak mislukt, kun je eens overwegen een paar dingen te veranderen, zoals je lichaamstaal en je gesprekskeuze. Misschien denk je wel dat je cool en zelfzeker overkomt, maar ligt de waarheid daar mijlenver vanaf.  

Benader haar met zelfvertrouwen

Vaak kun je al zelfvertrouwen tonen in de manier waarop je je aan haar voorstelt, oftewel de manier waarop je op haar toe wandelt, hoe je spreekt, en hoe je oogcontact maakt. Verwar zelfvertrouwen niet met arrogantie. 

Te geïnteresseerd lijken is ook niet goed. Het zou kunnen lijken alsof je heel weinig ervaring hebt in het omgaan met vrouwen.

Stel jezelf eens voor terwijl je contact legt met een potentiële date. Zo’n visualisatie kan je helpen zelfvertrouwen uit te stralen, je lichaamshouding te veranderen en haar recht in de ogen te kijken. Als je een mooie vrouw benadert terwijl je voortdurend denkt  dat ze voor jou onbereikbaar is, zal dat ook zo overkomen. Door op voorhand aan je zelfbeeld te werken, kan je genante situaties voorkomen en kom je minder wanhopig over.

Neem eens diep adem en sluit je ogen voordat je op haar afstapt. Denk aan al je verwezenlijkingen en aan de moeilijkste uitdaging die je ooit hebt moeten overwinnen. Denk terug aan de gevoelens die je toen had en stap op je droomdate af. 

Het is geen reclamespotje!

Denk goed na over wat je over jezelf vertelt. Je wilt niet wanhopig overkomen natuurlijk. Als je teveel vertelt over je ervaringen en je prestaties, kan het lijken alsof je gewoon op zoek bent naar affectie van eender wie. Als je al je kwaliteiten te veel in de verf zet, kan ze denken dat je teveel moeite doet om indruk op haar te maken of haar probeert te vleien zodat ze je sympathiek vindt. 

Als je vertrouwen hebt in jezelf, zullen je kwaliteiten voor zichzelf spreken en zul je niet zoveel tijd moeten besteden aan je zelfpromotie. Laat haar vertellen over haar eigen interesses en kwaliteiten.  Zo laat je ook zien dat je goed kunt luisteren.

Een vrouw die in je geïnteresseerd is, zal je duidelijk laten merken wat je moet doen om indruk op haar te maken. Probeer, eens het gesprek op gang komt, het woord ‘ik’ door ‘jou’ te vervangen. Een vrouw heeft meer interesse voor een man die het goed met haar voorheeft dan in een man die haar vertelt hoeveel prijzen hij heeft gewonnen of hoeveel diploma’s hij heeft.

Praat niet over je verleden

Als je echt een serieuze relatie wilt beginnen, praat dan niet teveel over je vorige mislukte relaties. Je eventuele date kan dan het gevoel krijgen dat je wanhopig verder wilt met je leven en snel haar interesse in je verliezen. Zelfs als je net uit een relatie komt, kun je best niet teveel loslaten over de breuk met je ex. 

Vrouwen willen er graag zeker van zijn dat je de breuk met je ex verwerkt hebt en dat je klaar bent voor een gezonde relatie. Het is een aanrader na de beëindiging van een relatie het daten nog even uit te stellen.  Geef jezelf de kans om van alle spoken uit het verleden af te komen.