Hoe geef je een vrouw een compliment?

Ken je het gevoel dat je een leuke vrouw aan de bar ziet zitten, je haar zo graag wil leren kennen, maar gewoon niet weet hoe je het moet aanpakken? Het angstzweet breekt je uit en je verstijft. Vergeet dat gevoel! Hier vind je hoe je contact moet leggen en als het ware het ijs breekt.

Breek het ijs zoals een professional dat zou doen

Wie hier een berg oneliners verwachtte, zoals ‘Kan ik wat geld lenen om je moeder te bellen en haar te bedanken?’, is hier aan het verkeerde adres. Het maakt niet echt uit wat je precies zegt om het ijs te breken, het gaat allemaal om observatie. Als je nieuwsgierig bent en haar goed observeert, krijg je zeker en vast informatie over waar je date mee bezig is en wat je tegen haar moet zeggen.

Pas je aan aan de omgeving

Een ander belangrijk punt is de omgeving of context: waar ontmoet je deze vrouw en wie is er allemaal in de buurt? Als je in een heel rustig koffiehuisje zit, is de atmosfeer en je aanpak anders dan in een luid restaurant of tijdens een feest. Je gaat haar op een andere manier opmerken of observeren. Als ze aan het studeren is in de koffiebar en je ziet dat het niet lukt, ga je best niet beginnen over de muziek die aan het spelen is. 

Complimenteren

Is het goed om vrouwen complimenten te geven? Kan ik een compliment ook gebruiken als openingszin? Ook nu is de omgeving erg belangrijk. Wat is ze aan het doen, waar is ze, waar kan je opmerken of observeren? 

Wat is absoluut not done als je een vrouw wilt complimenteren?

  1. Geef geen seksueel getinte complimenten. Geef haar geen compliment omdat ze grote borsten, een fantastisch stel benen of een strak kontje heeft. Geen enkele vrouw zal dit op prijs stellen.
  2. Gebruik oogcontact als je haar complimenteert. Glimlach en laat je ogen schitteren zodat ze ziet dat je het meent en er blij van wordt.

Ga hier niet te ver in, zodat je je niet belachelijk maakt als ze geen interesse in je zou hebben. Best klink je dus niet wanhopig of opdringerig.

Welk compliment moet je dan wel geven?

  1. Kijk naar de manier waarop ze beweegt. Beweegt ze mooi of heeft ze een geweldige lichaamsbouw? Zeg haar dat dan als volgt: “Ik wil je alleen maar zeggen... dat je een perfect postuur hebt. Je bent mooi.”
  2. Hoe loopt ze erbij? Een compliment over haar kledingstijl is nooit ongepast want het weerspiegelt voor een groot stuk haar persoonlijkheid. Hoe je dit aan de man brengt? “Ik wil je alleen maar zeggen dat ik vrouwen met klasse en stijl bewonder, dus moest ik wel hallo komen zeggen.” 
  3. Is ze energiek? Complimenteer haar dan daarover. Energiek zijn is iets van deze tijd en de meeste vrouwen zijn hier erg bewust mee bezig. Als je een kalme, blije vrouw ontmoet zeg je: “Je straalt energie uit en dat verplichtte me om ‘hallo’ te zeggen. Ik ben...”.

Even samenvatten... Wat zegt jouw observatie over haar? Wat is het dat je nieuwsgierig maakt als je haar observeert? Baseer je hierop om een gesprek aan te knopen in plaats van het blik oneliners open te trekken. Let ook op de manier waarop je het zegt. Glimlach en spreek voor een groot deel met je ogen. Enkel zo zend je een krachtige boodschap uit en speel je je woorden ten volle uit. Veel succes!