Hoe ga je van maatjes naar partners?

Vanaf het moment dat je een vrouw ontmoet, deelt ze je onder in een categorie, die van maatje, of die van mogelijke partner. Eens ze je beschouwt als haar maatje, is het moeilijk over te gaan naar de categorie van mogelijke partner, maar niet helemaal onmogelijk. Je hebt immers al een aantal voordelen. Je hoeft haar niet meer te leren kennen en hebt (hopelijk) al wat meer inzicht in wat ze leuk vindt en wat niet.

Behandel haar als een vrouw, niet als een vriend

Begin met haar te behandelen als een vrouw en niet langer als je maatje. Waarschijnlijk behandel je haar niet helemaal hetzelfde als je mannelijke makkers, maar jullie zijn goede vrienden. Deze situatie voelt waarschijnlijk goed aan, maar er is te weinig ruimte om haar echt een speciaal gevoel te geven.

Wees daarom een echte heer. Houd de deur open, bied haar je arm aan, geef af en toe een complimentje,… Begin met kleine dingetjes, overdrijf vooral niet. Je wilt niet dat je gedrag als een grap overkomt en het omgekeerde effect heeft.

Begin te flirten

Nu kan je langzaam maar zeker echt beginnen te flirten. Begin klein: kijk haar in de ogen, geef haar meer aandacht tijdens een gesprek, maak haar aan het lachen,… Beetje bij beetje kom je dichter bij die grens die je wilt oversteken. Je kan haar af en toe subtiel aanraken om te zien hoe ze reageert en of je al resultaat boekt. Raak bijvoorbeeld haar arm aan tijdens een gesprek, haal een pluisje uit haar haar… Het zijn deze kleine dingetjes die het soort intimiteit opbouwen waarvoor vrouwen smelten.

Schakel je vrienden in

In jullie gezamenlijke vriendenkring zitten misschien wel een paar mensen die jullie graag als koppel zouden zien. Vraag hen om eens te polsen en om een goed woordje voor je te doen.  Je kan hen ook vragen om uit te zoeken of ze wel openstaat voor een relatie, of ze een bepaalde dag heeft waarop ze zich meestal verveelt… 

Plan dates

Omdat je al in de veilige maatjeszone zit, kan je haar niet zomaar mee uit vragen op een date. Een goeie tip hier is een gezamenlijke hobby starten. Zo hebben jullie wat tijd alleen, en wie weet ontdekt ze wel dingen in je die ze voordien over het hoofd had gezien.

Deze tips zijn echter nog maar de aanloop, de eigenlijke sprong in het diepe moet je zelf maken. Voor je ook maar iets onderneemt, moet je absoluut zeker van je stuk zijn. Je loopt immers het risico haar volledig kwijt te raken. Als je haar niet wilt verliezen omdat ze al een belangrijk deel van je leven uitmaakt, kan je haar beter als maatje houden en op zoek gaan naar iemand anders.