Gashaarden

Het gevaar van gashaarden

Veel mensen hebben schrik om een gashaard te installeren, omdat ze denken dat het niet veilig is om het huis te verwarmen met gas. Gas is dan wel licht ontvlambaar, toch is de laatste jaren de technologie zodanig verbeterd dat het gevaar miniem is. Bovendien zijn er een hele boel maatregels die voorschrijven dat gashaarden in ieder geval veilig moeten zijn. Er is dus geen reden om ongerust te zijn.

Een gashaard mag enkel door een erkende installateur geïnstalleerd worden. Dit garandeert de veiligheid. Bovendien beschikken de gashaarden over een beveiligingssysteem die kan detecteren wanneer er alsnog gas kan ontsnappen, of als de gashaard niet naar behoren werkt.

Het rendement van een gashaard

Een gashaard rendeert zeer goed, en is een goedkope en gemakkelijke manier om je huis te verwarmen. Voor 100% van verbranding is er 90% warmte. Dit is haast niet verbeterbaar, doordat er altijd wel iets van warmte verloren gaat. Het is ook zeer milieuvriendelijk.

De gashaard is een zeer propere manier om je huis te verwarmen. Je moet eerst al niet sleuren met hout voor je de haard kan aansteken, zoals bij een houtkachel het geval is. Bovendien zit je achteraf niet met as of ander vuil dat je moet opkuisen. Een ander voordeel van de gashaard is de gezelligheid. Ook hier kan je genieten van de gezellige fonkeling van de vlammen, net zoals bij de houtkachel. Het verschil tussen beide haarden is haast miniem.

De verschillende soorten gashaarden

Je hebt verschillende soorten gashaard:

  • De gesloten gashaard
  • De open gashaard
  • De gesloten en afsluitbare gashaard, die zowel gebruikt kan worden als een open haard, en als gesloten haard.
Lees meer over: gas , gashaard , gashaarden , haard , verwarmen , warmte