Garage of carport?

Waarom een garage of carport plaatsen?

Een garage of carport is handig als je de auto niet gemakkelijk op straat kunt parkeren. Dat is vaak het geval in druk bewoonde gebieden. Maar wat is nu het handigst: een carport, of een garage? Hieronder zetten we de voor- en nadelen van beiden naast elkaar, zodat je kan vergelijken.

Een carport

Het grote voordeel van de carport is dat het een open ruimte is. Je hebt dus niet te maken met gesukkel om de autodeuren open of dicht te doen, en fietsen kan je probleemloos erbij plaatsen. Je hebt veel lichtinval. Bovendien kan je de ruimte ook gebruiken om te barbecueën bij slecht weer. Maar hieraan is ook meteen het nadeel van de carport gekoppeld: de auto en fietsen zijn niet helemaal afgedekt en dus niet veilig voor wind, regen en eventuele diefstal.

Je kan de carport combineren met een tuinberging. Een fundering is immers niet altijd nodig. Een carport kan je zelf plaatsen, desnoods aan de hand van een kant-en-klaar pakket.

Een garage

Zoals hierboven al aangegeven werd, is een garage beter bestand tegen diefstal. De ruimte kan afgesloten worden zodat niemand binnen geraakt. Mogelijke rommel die je plaatst in de garage wordt zo ook verborgen en stoort niet. In de winter zorgt de garage ervoor dat de auto niet in de vorst moet staan, wat de auto een langere levensduur geeft. De auto staat weg van wind, regen, vorst, hagel en andere gure weersomstandigheden.

De garage is echter de minst geïsoleerde plaats van het huis. Bij zware vriestemperaturen zal de garage dus ook zeer koud zijn. Bovendien gaat de warmte via de garage uit het huis kunnen ontsnappen.

Lees meer over: carport , garage