Een compliment geven aan een vrouw

Geen enkele vrouw houdt er niet van gecomplimenteerd te worden. Allemaal kunnen ze wel genieten van een complimentje op z’n tijd. In tegenstelling tot mannen hechten vrouwen meer belang aan complimentjes die te maken hebben met hun uiterlijk, met hun ijdelheid. Hun dag kan dus op slag beter worden door dat ene complimentje. Hieronder leer je snel hoe je dat best doet.

Let op de formulering

Hoe geef je nu een compliment zonder dat het in verkeerde aarde valt? Want als een vrouw het compliment verkeerd interpreteert, zal ze het opvatten als een belediging. Wanneer je dus zegt dat ze er vandaag knap gekleed uitziet, zal ze je bedanken maar vanbinnen zal ze denken dat ze er anders slecht gekleed uitziet. Wanneer je datzelfde compliment anders formuleert door bijvoorbeeld te zeggen dat ze vandaag extreem mooi gekleed is, zal het compliment wel een positieve reactie uitlokken. Want door de laatste formulering zal ze zich knap voelen.

Wat is haar reactie?

Om te weten of je compliment in de smaak gevallen is, let je best op haar reactie. Reageert ze met een glimlachje en fonkelen tegelijkertijd haar ogen? Dan mag je zeker zijn dat je goede punten scoorde. Een volledige zin à la "dank je, je bent zo aardig voor me" of  "dank je, hoe lief dat je dat opmerkte" duiden erop dat ze wel eens in meer geïnteresseerd kan zijn dan alleen het compliment. Denk niet dat ze het niet apprecieert als ze antwoordt met een beleefde "dank je". De meerderheid van de vrouwen reageert zo omdat ze vaak niet weten hoe ze een compliment moeten ontvangen.  

Wat je best vermijdt…

Zoals de meeste mannen probeer je natuurlijk te vermijden dat je op een slecht blaadje komt bij een vrouw. Geef daarom nooit een opmerking over haar gewicht, haar uiterlijk of haar make-up. Want zoals de grootte van belang is voor een man, zo is gewicht een gevoelig onderwerp bij vrouwen. Een vrouw zal altijd haar best doen om er prachtig uit te zien.

Tegelijkertijd is ze zich stiekem bewust van haar kleine foutjes: haar neus die te lang is, haar wangen die te dik zijn, een pukkel op haar wang. Spreek haar dus zeker niet aan over dingen waarvan je niet zeker weet of ze gevoelig liggen. Vraag dus bijvoorbeeld niet of haar borsten natuurlijk zijn en of ze echte nagels heeft. Ze zal dit zeker niet goed opvatten en er zich onzeker door gaan voelen. 

We weten allemaal dat vrouwen emotioneler zijn dan mannen, maar leg het er niet te dik op. Laat een opmerking hieromtrent achterwege, want ook dat kan wel eens in het verkeerde keelgat schieten. De hoofdregel is: overdrijf niet met je complimentjes. Als je op date gaat, maak dan enkele lieve opmerkingen en geniet verder van de avond. 

Lees meer over: compliment , complimentje , date , daten , uiterlijk