Dakpanpanelen

Bij het bouwen of verbouwen van een huis is het niet altijd even gemakkelijk om keuzes te maken, zeker aangezien het gamma aan materialen, methodes, maten en kleuren steeds weer uitbreidt. Om te beginnen is een goede keuze van de dakbedekking cruciaal. De meeste mensen kiezen nog steeds voor de klassieke dakpan. Of dit nog steeds de populairste vorm van dakbedekking is, of mensen vaak niet volledig op de hoogte zijn van het uitgebreide aanbod, is moeilijk te onderzoeken. Het is in ieder geval aan te raden om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden alvorens een keuze te maken.

Eén van de vele mogelijkheden is het gebruik van dakpanpanelen als alternatief voor de klassieke dakpan.

De voordelen van dakpanpanelen

  • Dakpanpanelen zijn uiterst geschikt als alternatief voor de traditionele dakpan. Het biedt een aantal voordelen, zonder van het uitzicht van een klassiek pannendak af te wijken. 
  • Dakpanpanelen zijn snel en makkelijk te plaatsen. Ze worden op voorhand op maat gemaakt en geleverd, wat veel tijd bespaart. 
  • Ze lenen zich uitstekend voor de renovatie van oude daken. Het oude dak kan behouden worden, zonder dat je veel verschil zult zien tussen de oude pannen en nieuwe panelen. Ze zullen hoogstens iets nieuwer ogen, wat nieuwe klassieke dakpannen ook zullen doen.
  • Dakpanpanelen hebben een lange levensduur. Er wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsstaal en het wordt afgewerkt met een coating. Door afvoerkanalen aan elke plaat zijn ze bovendien waterdicht. Op die manier zijn ze bestand tegen barre weersomstandigheden, zoals gietende regen, hagel, sneeuw of storm met rukwinden. Door een zinken beschermlaag zijn de panelen tevens opgewassen tegen corrosie die veroorzaakt wordt door de blootstelling aan vocht en zuurstof. Zink is namelijk minder gevoelig aan de elementen dan bijvoorbeeld ijzer of koper. Hierdoor hebben de panelen ook minder onderhoud nodig. Een jaarlijkse controle is natuurlijk steeds aan te raden.
  • Een laatste, maar daarom niet onbelangrijk voordeel  is het ruime aanbod aan beschikbare kleuren. 
Lees meer over: dak , dakbedekking , daken , dakpan , dakpanpanelen , hoogte , panelen