Buitenkeukens

De meesten eten bij prachtig weer regelmatig buiten. Terecht ook want bij zo'n weer is elke minuut die je binnen blijft een zonde. Waarom ga je dan niet nog een stapje verder? Met een buitenkeuken kun je elk moment van de zon genieten.

Buiten koken wordt alsmaar populairder. De uitvinding van de buitenkeuken of tuinkeuken dateert nog maar van 2005 en sindsdien kent het een enorm succes. De laatste jaren werden de buitenkeukens steeds mooier en comfortabeler.

Je kunt een buitenkeuken gewoon kopen, of op maat laten maken. Bij het kiezen van je buitenkeuken moet je op een aantal dingen letten.

Vast-mobiel

Een mobiele keuken is vaak kleiner dan een vaste buitenkeuken. Het voordeel van een mobiele keuken is dat je ze binnen kunt zetten, wat beter is voor de kwaliteit.

Een vaste keuken biedt meer ruimte en mogelijkheden. Je kunt ze in de winter afdekken om schade te voorkomen, maar een bestendig materiaal is vereist. Daardoor zijn deze keukens duurder dan mobiele.

Kastruimte

Een grote buitenkeuken is duurder maar je hebt veel meer kastruimte. Op die manier hoef je niet constant naar binnen te lopen om ingrediënten en kookgerei te halen. Met een groot aanrecht kun je al het voorbereidings- en snijwerk ook buiten doen.

Voorzieningen

Net als gewone keukens zijn er ook twee verschillende buitenkeukens. Als je met een elektrisch toestel werkt, dan is er een kabel voorzien (meestal met een kleine zekeringskast). Bij een gasfornuis moet je er een externe gasfles op aansluiten.

Een buitenkeuken kan gewoon een aanrecht met een bakplaat zijn. Het kan ook uitgebreider: je kunt er krijgen met een barbecue, koelkast, gootsteen etc. Er zijn ook buitenkeukens met een ingebouwde bar, de zogenaamde barkitchen.

Lees meer over: buitenkeuken , buitenkeukens , tuinkeuken