Bloedgroepdieet: bloedgroepen
De basis van het bloedgroepdieet zijn de verschillende bloedgroepen die zich door de eeuwen heen ontwikkeld hebben.
Bloedgroep O (de jager)
Bloedgroep O is de oudste bloedgroep. Het voedsel van de jagers bestond vooral uit eiwitten. Mensen met bloedgroep O kunnen dus veel eiwitten (vlees en vis) consumeren en weinig koolhydraten. Tarwe en andere granen zijn af te raden.
Wel eten: rood vlees, tong, kabeljauw, haring, makreel, walnoten , feta, uien, andijvie, prei, pruimen, vijgen, prei, boerenkool, spinazie, broccoli.
Niet eten: tarwe, maïs, witte bonen, spruitjes, kool, bloemkool
Bloedgroep A (de agrariër)
De agrariër, waar deze bloedgriep van afstamt, verbouwde gewassen. Mensen met bloedgroep A kunnen daarom best grotendeels een vegetarisch dieet volgen met veel koolhydraten. Met zuivelproducten moeten ze voorzichtig zijn.
Heel goed: sojaproducten, groene thee, koffie, linzen, broccoli, abrikozen, pinda’s, bosbessen, ananas, kersen, olijfolie, makreel en zalm.
Niet eten als je wilt afvallen zuivelproducten, vlees, tarwe, kidneybonen
makreel, zalm, soja, olijfolie, linzen, broccoli, spinazie, abrikozen, bosbessen, pinda’s, ananas, groene thee en koffie.
Bloedgroep B (de nomade)
De nomaden waren de steppenbewoners die in een agrarische cultuur leefden. Mensen met bloedgroep B kiezen best voor een veelzijdige voeding van vlees en vis, granen en groenten. Dit is de enige bloedgroep die goed zuivel verdraagt.
Heel goed: sardines, yoghurt, olijfolie, limabonen, wortels, rijstproducten, druivensap, bananen, bladgroenten, vlees, vis, lever
Niet eten als je wilt afvallen: pinda’s, tarwe en maïs, kip
Bloedgroep AB
Bloedgroep AB is de jongste en meest zeldzame bloedgroep. In deze groep worden de voor- en nadelen van bloedgroep A en B gecombineerd.
Heel goed: lamsvlees, forel, kwark, kersen, rijst, komkommer, groene groenten, zuivelproducten, ananas, pinda’s
Niet: rood vlees, kidneybonen, tarwe, maïs