Zwangerschapsstriemen laten verwijderen

Wanneer je op een korte tijd veel gewicht bijkomt, kunnen zwangerschapsstriemen ontstaan. Door het extra gewicht ontstaat er druk op de huid, waardoor de soepelheid vermindert. Er bestaan verschillende manieren om striemen te verwijderen, zoals zalfjes tegen striemen en chirurgische ingrepen. Het is aangeraden te beginnen met zalfjes.

Zalfjes tegen zwangerschapsstriemen

Met zalf tegen striemen, cacaoboter en citroensap heb je al een kans de striemen aanzienlijk te verminderen. Om te beginnen wrijf je de zalf op de beschadigde zone. Een goede, effectieve zalf bevat hydroxyzuur en retinoïde. Het zuur verwijdert dode huidcellen, terwijl de retinoïde de aanmaak van nieuwe huid bevordert. Zalfjes tegen zwangerschapsstriemen kunnen erg prijzig zijn. Een goedkopere manier om deze striemen te bestrijden, is citroensap. Citroenzuur heeft hetzelfde effect als hydroxyzuur. Citroensap zal echter niet hetzelfde positieve effect als een zalfje hebben, aangezien citroenzuur minder sterk is dan de ingrediënten in de zalfjes. Aangeraden wordt om het citroensap in combinatie met de andere middeltjes tegen zwangerschapsstriemen te gebruiken.

De volgende stap is cacaoboter. Cacaoboter is een antioxidant en bevordert de genezing van de uitgerekte huid. Cacaoboter moet tweemaal per dag op de huid gesmeerd worden, eenmaal ’s morgens en eenmaal ’s avonds. Indien je de cacaoboter voor en tijdens de zwangerschap gebruikt om de huid te voeden, kan het middel ook dienen om zwangerschapsstriemen te voorkomen. Na de cacaoboter, kan je eventueel het citroensap uit de eerste stap op je huid smeren.

De laatste stap is het smeren van vochtinbrengende crèmes en lotions. Deze crèmes bevatten vitamines A en E en helpen de striemen te vervagen. Bovendien beïnvloeden zij de celgroei op een positieve manier.

Chirurgische behandeling

Wanneer zalfjes geen effect hebben op de huid, is een laserbehandeling een oplossing. Een litteken verwijderen kan met behulp van een laserbehandeling. De bovenste laag van de huid wordt afgeschraapt, wat voor een bevordering van de huidgroei zorgt. Een andere manier is een microdermabrasie, die uitgaat van hetzelfde principe, maar gebruik maakt van een lemmet in plaats van een laser om de huid te verwijderen.