Zwangerschapsbroeken

Zwanger zijn wil niet zeggen dat je niet meer modieus mag zijn. Het betekent echt wel dat je genoodzaakt bent mode met comfort te combineren. Ontwerpers hebben dit goed begrepen en de tijden dat zwangere vrouwen geen modieuze broeken meer kunnen dragen is lang vervlogen.

Aangepaste broeken

Zwangerschap creëert uitdagingen op vlak van kledij, zover is duidelijk. Het ultieme doel is om comfort en stijl samen te brengen in een outfit. De broek moet goed zitten en tegelijk net uit een boekje komen. Belangrijk bij broeken is dat ze de buik goed moeten ondersteunen. 

Er bestaan veel zwangerschapsbroeken die qua ontwerp net dezelfde zijn als normale broeken, maar die net een beetje aangepast zijn aan de bolle buik. Ze zijn verkrijgbaar in tal van stijlen, maten en kleuren. Belangrijk is dat je niet om het even welke broek uithaalt, enkel “omdat hij past”. Net als voor de zwangerschap moet je erop letten dat het model flaterend is voor je lichaam en tegelijk past binnen je budget.

Waarom niet?

De meeste zwangere vrouwen verkiezen jurkjes of rokken boven broeken, omdat ze makkelijker zouden zitten. Niets is echter minder waar. Zwangerschapsbroeken zijn een erg leuke toevoeging aan je kleerkast. Althans, indien je er de juiste uitkiest. Het is namelijk belangrijk dat je de juiste maat en het juiste model uitkiest, zodat je ze zo lang mogelijk kan dragen.