Tips voor mooie zwangerschapsmode

In tegenstelling tot wat de meesten denken, kunnen zwangerschap en mode weldegelijk hand in hand gaan. Hieronder enkele ideetjes.

Wikkeljurken

Wikkeljurkjes hebben het grote voordeel dat ze niet strak rond het lichaam spannen, waardoor ze erg comfortabel aanvoelen. Ze zijn bovendien ideaal om de postnatale buik te verbergen.

Zwangerschapsjeans

Jeans lijkt wegens de harde textielstructuur een weinig voor de hand liggende keuze voor zwangere vrouwen. Toch bestaan er speciale zwangerschapsjeans in goed stretchmateriaal. Ze zijn comfortabel en ogen onder bijvoorbeeld een paar stoere laarzen erg modieus.

Grote tassen

XL-tassen slanken dankzij hun grootte erg af. Bovendien zijn ze ook erg handig na de bevalling. De pasgeborene vraagt immers om heel wat benodigdheden, die zeker in zo’n grote tas passen.

Korte jurkjes

Korte kleedjes met eventueel een hoge taille zetten de zwangere buik in de kijker. Je kan de print vrij kiezen. Weet dat effen kleuren extra accentueren en prints eerder de aandacht van de buik afleiden. Daarnaast zijn korte jurken ook erg flaterend voor de benen.

Truitjes

Strakke truien van stretchkatoen zijn erg comfortabel maar worden telkens je buik groter wordt korter in lengte. Het is daarom belangrijk een langer model te kiezen, al dan niet in een grotere maat. Combineer eventueel met een leuke cardigan en een dunne riem om meer structuur te geven aan je lichaam.