Comfortabele kledij tijdens de zwangerschap

Maat

Veel vrouwen denken dat ze bij het kiezen van zwangerschapskledij een maat groter moeten kopen. Niets is echter minder waar. Het zou namelijk geen zwangerschapskledij zijn, moest er in het model niet reeds rekening zijn gehouden met de buik. Je mag dus je maat van voor de zwangerschap behouden.

Wanneer?

Het is beter om zo snel mogelijk zwangerschapskledij aan te schaffen. Je zal namelijk snel merken dat je huidige kledij veel te strak wordt, met een oncomfortabel gevoel als gevolg. Sommige vrouwen kiezen ervoor op voorhand een hele garderobe aan te schaffen. Anderen kopen hun aangepaste kledij liever stelselmatig. Dit is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je budget. Wel is het belangrijk reeds bij aanvang van de zwangerschap alle nodige basisstukken aan te schaffen, zodat je zeker niets tekort komt op belangrijke momenten.

Ook na de bevalling

De meeste vrouwen vergeten dat hun bolle buik niet meteen na de bevalling verdwenen is. Daarom is de meeste zwangerschapskledij zodanig samengesteld dat je deze nadien nog kan dragen.

Waar?

Het is geen geheim dat zwangerschapswinkels niet op elke hoek te vinden zijn. Een alternatieve oplossing is het internet. Je kan dan op elk moment van de dag door een online catalogus bladeren en eventueel in samenspraak met je partner keuzes maken. Indien de kledij niet past, kan je deze meestal gewoon terugsturen of omruilen.