Zorgeloos zwanger in de zomer

De brandende zomerzon kan een beproeving zijn als je zwanger bent en al genoeg geplaagd wordt door vermoeidheid en prikkelbaarheid. Gelukkig kan je een hoop ongemak vermijden als je rekening houdt met enkele aandachtspunten.

Wat kan je doen bij drukkend zomerweer?

Met deze tips krijgen zon en hitte je niet klein: 

  • Water, water en nog eens water. Zorg ervoor dat je steeds voldoende drinkt en vergeet niet dat je baby ook water nodig heeft. Anderhalve liter is dan ook de minimale hoeveelheid die jullie samen elke dag nodig hebben. Beperk je tot water met een laag mineralengehalte en vermijd kraanwater.
  • Bescherm je goed tegen de zon. Ruil je vertrouwde zonnecrème in voor een product met een hogere beschermingsfactor, want je huid verbrandt sneller tijdens je zwangerschap. Vermijd in elk geval de warmste momenten van de dag, zoek de schaduw op waar je kan en draag een zonnehoedje tegen duizeligheid.
  • Houd het rustig. Probeer zware lichamelijke inspanning te vermijden, in het bijzonder klusjes in de buitenlucht. Vraag gerust hulp aan vrienden en familie en voel je niet verplicht om vermoeiende uitstapjes te maken omdat het mooi weer is.
  • Van afkoeling knap je op. Duik eens in het zwembad en voel hoe je spieren zich ontspannen. Heb je geen zwembad binnen handbereik? Een snelle douche werkt even goed. Ook een waterverstuiver in je handtas kan wonderen verrichten.
  • Let op je kleding. Luchtige stoffen in een lichte kleur en natuurlijke materialen houden geen zweet vast en weren het zonlicht af, zodat je minder snel last hebt van warmte-uitslag en andere ongemakken.
  • Slaap voldoende. Als je ’s nachts slecht slaapt vanwege de hitte, haal dan je achterstand in met een deugddoend middagdutje. 
Lees meer over: hitte , zomer , zwanger , zwangerschap