Wat doen na een relatiebreuk?

Een relatie die ten einde loopt…iedereen maakt het wel eens mee of heeft het al eens meegemaakt. Dat dit allesbehalve plezierig is moeten we dan ook niemand vertellen. Gelukkig kan je je pijn verlichten door rekening te houden met volgende tips.

Werk aan je vriendschappen

Het einde van een relatie betekent, jammer genoeg, vaak ook het einde van een aantal vriendschappen. Vaak heb je dezelfde vrienden. Daarom is het erg belangrijk om contact te houden met je vrienden en hen over je breuk te vertellen. Het ergste wat je kan doen is je afsluiten van je vrienden. Bij dezen ben je gewaarschuwd. 

Geen dronken telefoontjes

Om je zorgen eventjes te vergeten, neem je wel eens een glaasje teveel. Maar helaas zorgt alcohol, naast ontspanning, meestal ook voor iets anders: slechte ideeën. En ja, al dronken je ex bellen om ‘een praatje te slaan’ is een slecht idee. Er is namelijk veel kans dat je dingen zegt die je later betreurt. En, misschien nóg erger voor je ego, je ex zal denken dat je het niet aankan zonder partner en je zielig vinden. En zeg nu zelf, zo wil je toch niet herinnerd worden?

Vermijd contact met je ex

Het klinkt hard, maar het is echt het beste wat je kan doen om je breuk te verwerken: verbreek het contact met je ex. En ja, daarmee hebben we het ook over seks. Seks met je ex is niet verstandig. Op die manier blijf je namelijk met je ex in je hoofd en wordt het erg moeilijk je open te stellen voor een eventuele nieuwe relatie. 

Doe de spullen van je ex weg

Verzamel al de spullen van je ex en geef ze terug. Niets is zo vervelend als elke dag herinnerd te worden aan je ex. Het is de beste manier om je gezamenlijke verleden af te sluiten en verder te gaan met je leven. 

Vergeet je gezamenlijke gewoontes

Niet alleen je spullen, ook je vrije tijd moet herbekeken worden. Want als je vasthoudt aan gezamenlijke gewoontes zal je geen afstand kunnen nemen van je ex. En dat is net de bedoeling. Bekijk het als een nieuwe kans. Ging je vroeger elke vrijdag op dansles met je ex? Waarom maak je er nu geen mannen- of vrouwenavond van? Plezier gegarandeerd. 

Kies voor je nieuwe leven

Wanneer je voorgaande tips met succes hebt toegepast kan je je wagen aan deze laatste tip. Die houdt in dat je je opnieuw openstelt voor de liefde. En natuurlijk zal die gauw je pad kruisen. 

Lees meer over: relatie , relatiebreuk , seks , vrienden , vriendschap