11 tips om je ex te vergeten

Je ex heeft je gedumpt en het ziet er niet naar uit dat hij of zij je terugwilt. Je kan hem/haar dus maar beter proberen te vergeten. Volgende tips kunnen je daarbij helpen.

1. Plaats hem/haar niet op een voetstuk

Niemand is perfect, dus zij ook niet. Idealiseer je ex niet, want dat is hij/zij niet waard. Hij/zij heeft jou immers laten zitten, weet je nog?

2. Uitsluitsel

Zolang je de hoop koestert dat het ooit weer goed komt, zal je hem/haar niet kunnen vergeten. Indien je die hoop niet kunt opgeven, smeek haar dan om opnieuw samen te komen. Als haar besluit echt vaststaat, zal ze je afwijzen. Dat zal pijn doen, maar dan heb je tenminste zekerheid.

3. Neem zelf geen contact met je ex op

Verbreek alle contact met je ex, anders blijf je jezelf onnodig kwellen. Bel, sms of mail haar dus niet. Als hij/zij je toch terugwilt, zal hij/zij je wel weten te vinden.

4. Schrijf je negatieve gevoelens van je af

Schrijf hem/haar een brief waarin je je hart uitstort, maar verstuur hem niet. Daar zou je alleen maar spijt van krijgen. Gooi de brief weg of verbrand hem – en samen met de brief ook je negatieve gevoelens.

5. Mijd je ex en jullie gemeenschappelijke vrienden

Blijf weg uit het territorium van je ex, want je bent er niet langer welkom. Verbreek tijdelijk het contact met zijn of haar vrienden. Zoek nieuwe plekken om uit te gaan en leer nieuwe mensen kennen. Pas wanneer je je verdriet verwerkt hebt, kan je je opnieuw op vertrouwd terrein begeven en met gemeenschappelijke vrienden omgaan.

6. Gooi alles weg wat je aan hem/haar herinnert

Alles verbranden is niet nodig, maar foto’s, cadeautjes, kleren, brieven en dergelijke kan je maar beter weggooien. Als dat echt niet lukt, berg die spullen dan op in een doos en bewaar die buiten je gezichtsveld.

7. Probeer je spullen niet terug te krijgen

Als je ex nog spullen van je heeft, laat dat dan zo, tenzij het echt om waardevolle objecten gaat. Die dvd’s en dat T-shirt kan je echt wel missen. Ze zijn in ieder geval geen pijnlijke confrontatie waard.

8. Ga uit met je vrienden

Zij zullen je eraan herinneren dat er nog veel visjes in de zee zwemmen. Lol trappen met je vrienden kan je helpen om je ex sneller te vergeten.

9. Profiteer van je herwonnen vrijheid

Je kunt opnieuw doen wat je wilt zonder dat iemand erover zeurt: urenlang gamen op je Playstation, een hele dag shoppen, naar een stripclub gaan, op trektocht gaan door Schotland…

10. Denk aan de slechte momenten

Wanneer je nostalgisch bent, denk dan terug aan die keer toen je ex boos werd omdat je haar jurkje niet mooi vond, of je hem in bijzijn van zijn vrienden een dronkenlap noemde.

11. Zoek troost bij iemand anders

Zoek troost in de armen van een ander. Je zult je beter voelen, al is het maar voor even. Als je je ex een loer wilt draaien, versier dan iemand op wie hij of zij jaloers is - die knappe barmeid bijvoorbeeld, of die populaire collega.

Lees meer over: breuk , ex , relatiebreuk , troost , vrienden , vrijheid