Waar ontwikkelt cellulitis zich?

Een sinaasappelhuid kan gelukkig niet over je hele lichaam voorkomen, er zijn enkele lichaamsdelen die er vatbaar voor zijn. De dijen  en de billen zijn de plekken waar cellulitis het vaakst opduikt.Maar er zijn nog een aantal andere plekken waar zich cellulitis kan ontwikkelen.

Cellulitis op dijen en billen

Cellulitis is hoogst waarschijnlijk in de meeste gevallen te wijten aan hormonale schommelingen. De dijen en billen van vrouwen worden er het vaakst door getroffen. De meeste vrouwen krijgen er in meer of mindere mate last van.

Cellulitis aan de onderbuik

Cellulitis op de onderbuik, vooral op het onderste gedeelte, wordt soms wel eens in verband gebracht met spijsverteringsstoornissen. Veel vrouwen die hier cellulitis hebben, hebben last van het prikkelbare darm-syndroom, constipatie of leveraandoeningen.

Nek

Als je veel stress hebt, zou dat het risico op vetophoping aan de achterkant van de nek verhogen. Bij stress, span je vaak je nekspieren te veel op, waardoor de wervels verkeerd gaan staan en het weefsel kan ontsteken. Dat kan leiden tot de opstapeling van vocht, waardoor er cellulitis ontstaat.

Bovenarm

Cellulitis in de bovenste arm komt vooral voor bij oudere vrouwen. Het zou te wijten zijn aan een slechte doorbloeding van de armen.

Voorkant van de dijen

Cellulitis aan de voorkant van de dijen krijgt een speciale vermelding. Deze vorm van cellulitis is vaak te wijten aan te zware training van het been, in combinatie met verminderde bloedcirculatie en verhoogde vochtopstapeling. Deze vorm komt vaak ook voor bij mannen.

Lees meer over: billen , bovenarm , cellulitis , dijen , nek , onderbuik , stress , vrouwen