Tegelvoegen in de douche opfrissen

Tegelvoegen kunnen na een tijdje vies en onverzorgd uitzien. Inwerking van vocht speelt hierin een grote rol. Een opknapbeurt is dan aan de orde. Hieronder volgen enkele stappen om de voegen er weer fris te laten uitzien.

Schoonmaken

De tegelvoegen moeten eerst met een schuursponsje en vetoplossend middel schoongemaakt worden. Spoel ze daarna af en laat ze drogen, eventueel versneld met een haardroger. 

Verven

Wanneer de voegen kurkdroog zijn, breng je er voegenverf op aan met een kwast. Wrijf met een doekje de overtollige verf af wanneer alles droog is. Let hierbij wel op dat je de voegen niet uitveegt.

Nogmaals wrijven

Wanneer alles opgedroogd is, wrijf je nog eens met een droog doekje over de tegels zodat alle achtergebleven stukjes verwijderd worden en tegels mooi glanzen.

Tegeltransfers

Ben je de oude tegels beu en heb je zin in iets nieuws? Opteer dan eventueel voor tegeltransfers. Dit zijn deels doorzichtige stickers met een motief, die je rechtstreeks op de tegels kan plakken. Dit vraagt natuurlijk om een bijkomende grondige ontvetting. Tegeltransfers zijn populair omdat ze door een kleine inspanning voor een verrassend nieuw resultaat zorgen.

Lees meer over: douche , tegels , tegeltransfers , tegelvoegen