Striemen voorkomen

Aangezien striemen moeilijk te behandelen zijn, is het beter om ze te voorkomen dan te genezen. Maar hoe kan je striemen voorkomen? Bij een zwangerschap is dit bijvoorbeeld al moeilijk. Striemen kunnen ook nooit volledig voorkomen worden. Toch bestaan er bepaalde manieren om het risico om striemen te verminderen en ze zo min of meer te voorkomen.

Huid verzorgen

Je kan je huid verzorgen door ze dagelijks in te smeren met een huidcrème en ze goed te masseren. Hierdoor wordt de bloedcirculatie bevorderd, wat ervoor kan zorgen dat er gemakkelijker nieuw weefsel zal groeien. Wat ook kan helpen is een gebalanceerd dieet dat vol zit met vitaminen en mineralen. Vooral vitaminen C en E zijn belangrijk en de aanwezigheid van zink en silicone is ook bevorderend om je huid gezond te houden.

Zwangerschap

Tijdens een zwangerschap is het niet eenvoudig om niet plots veel gewicht bij te komen. Het is immers normaal dat je meer gaat eten en ook de aanwezigheid van de foetus doet je gewicht toenemen. Toch kan je hier ook striemen op een manier voorkomen. Je moet bijvoorbeeld al niet ‘eten voor twee’. Dat is onnodig en kan dus leiden tot overgewicht. Bovendien kan je door de ontwikkeling van bepaalde hormonen tijdens de zwangerschap ook gemakkelijker striemen ontwikkelen.

Maar door het gewicht op een geleidelijke manier te laten aangroeien kan je de aanwezigheid van die hormonen minimaliseren en zo de aanwezigheid van striemen voorkomen. Het gewicht dat je bijkomt moet dus traag gaan tijdens een zwangerschap. Het is aangeraden om je dokter hierover te raadplegen als je met vragen hierover zit of je jezelf zorgen maakt over je gewicht tijdens de zwangerschap.

Een gezond gewicht aanhouden

De hoofdreden voor het ontstaan van striemen is veel gewicht bijkomen op een korte periode of het omgekeerde, een dieet waarbij je veel afvalt op een korte periode. Plotse gewichtsveranderingen leiden tot striemen en dus is het mogelijk om striemen te voorkomen door je gewicht op een zelfde peil te houden. Als je toch op dieet wilt gaan is het beter dat je dit stelselmatig doet en niet plots heel veel wilt afvallen.

Lees meer over: huid , striae , striemen , zwangerschap