Rosacea voorkomen

De oorzaak van rosacea is niet bekend, de aandoening kan dus niet voorkomen worden. Je kan wel een aanval van rosacea proberen te voorkomen door onder meer de uitlokkende factoren te vermijden.

Vermijd de uitlokkende factoren

Als je een aanval van rosacea wilt voorkomen , is het heel belangrijk dat je te weten komt wat de uitlokkende factoren zijn en deze te vermijden. Je zou bijvoorbeeld een dagboek kunnen bijhouden met wat je gegeten, gedronken en gedaan hebt op de dag dat de rosacea verschijnt. Neem je dagboek mee de volgende keer dat je naar de dokter gaat.

Uitlokkende factoren bestaan vaak uit hete dranken, alcohol, pikant voedsel, stress, zonlicht, inspanning, extreme hitte of koude.

Wees voorzichtig met je huid

Gebruik huidproducten voor een gevoelige huid, op basis van water. Vermijd producten die de huid kunnen irriteren, bijvoorbeeld producten op basis van alcohol. Probeer niet te hard over je huid te wrijven.

Gebruik zonnebrandcrème

Gebruik in de zomer een zonnebrandcrème met een factor van minstens 15. Gebruik een moisturizer om te vermijden dat je huid droog wordt.

Let op voor je ogen

Gebruik druppeltjes als je ogen droog aanvoelen en was je oogleden met een product dat speciaal voor de ogen gemaakt is.