Opnieuw single… wat nu?

Je vriend/vriendin heeft je gedumpt of jij hebt hem/haar gedumpt. Je bent dus opnieuw single. Het vrijgezellenleven lonkt, maar na een langdurige relatie ben je de voeling met dat bestaan een beetje kwijt. Wat moet je doen om opnieuw in de running te komen?

Vrolijk jezelf op

Blijf je niet in je verdriet wentelen, hoe ellendig je je ook voelt. Niet alleen maak je jezelf dan alleen maar ongelukkiger, bovendien zal je ook andere mensen afschrikken. Mogelijke nieuwe partners bespeuren al van op een kilometer afstand dat je nog niet over je ex heen bent en zullen je dus mijden.

Zoek het gezelschap van andere mensen op. Begin opnieuw te genieten van het vrijgezellenbestaan dat je zo lang hebt moeten missen. Doe dat echter pas als je reeds over je ex heen bent. Hem/haar proberen te vergeten door een hele resem onenightstands of door een nieuwe relatie lukt uiteindelijk toch niet. 

Kijk om je heen

Nu je relatie dood en begraven is, kan je vieren dat je opnieuw vrijgezel bent. Nodig een paar vrienden of vriendinnen voor een nachtje zwaar doorzakken. Nu kan je immers weer alles doen wat je in je relatie hebt moeten missen. Flirt met leuke mannen/vrouwen, bezoek eens een club of speel poker tot in de vroege uurtjes.

Wanneer je uitgaat, stel jezelf dan niet als doel iemand te versieren. Je wilt immers geen wanhopige indruk maken. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet open mag staan voor avontuurtjes. Laat je echter niet te snel opnieuw vaststrikken in een relatie.

Verander van omgeving

Nu de nieuwe jij gearriveerd is, mag je niet te veel vasthouden aan je oude gewoontes. Verander dus eens van omgeving en zoek nieuwe uitgaansgelegenheden op. Daar zal niemand op de hoogte zijn van je mislukte relatie en zal je bovendien “de nieuwe” zijn. Profiteer daarvan om je nieuwe versiertechnieken uit te testen.

Zoek een nieuwe hobby

Een vaste relatie vergt heel wat tijd. Nu je opnieuw single bent, moet je al die tijd op een andere manier invullen. Gebruik hem bij voorkeur voor iets nuttigs: kooklessen bijvoorbeeld, of schilderlessen of fitness. Het grote voordeel van kooklessen is dat je er veel vrouwen en mannen ontmoet in een andere omgeving dan gewoonlijk. Een bijkomend voordeel is dat je je pas verworven kookkunsten kan uittesten op je dates. Nodig hem/haar uit voor een dinertje bij jou thuis en verwen hem/haar met een overheerlijk driegangenmenu. Succes gegarandeerd!

Lees meer over: relatiebreuk , single , vrijgezel