Maak je tuin winterklaar met deze duurzame materialen

Maak je tuin regenbestendig

Door hevige regenval tijdens onze belgische seizoenen is er soms kans op overstroming. Kies voor watervaste planten in je tuin en gebruik je vijver als tijdelijke extra wateropslag. Heb je geen vijver ter beschikking kies dan voor reliƫf in je tuin of een extern waterbekken. Verder kan je je oprit of de paden in je tuin voorzien van grind. Grind of split werkt drainerend en is onderhoudsarm. Het is een duurzaam natuurproduct wat lang meegaat en wateroverlast voorkomt.

Maak je tuin onderhoud bestendig


Omdat je in de winter minder in de tuin komt dien je de tuin eenmalig een groot onderhoud te geven, waardoor je er de hele winter niet naar dient om te kijken. Maak je bomen en planten vast en verwijder dode planten. Ook snoeien doe je best voor het begin van de winter. Heb je vele planten, bomen en een moestuin? Maak het jezelf makkelijk en kies voor ecologische afboording. Zo kan je na de winter al je planten nog onderscheiden. Je kan gebruik maken van de ecologische afboordingen van Eco-oh! Deze zijn bestendig tegen water, vorst en vocht en kunnen dus ook worden gebruikt om je vijver aan te boorden. De ecolatten zijn gemaakt van gerecycled kunststof en dus niet uitputtend voor het milieu.

Maak je tuin bestendig tegen de kou

Bescherm je tuin tegen vorst. Breng eventuele kuipplanten naar binnen en haal je zomerbollen en -knollen uit de grond. Indien je dit niet doet zou het wel eens kunnen dat ze de winter niet overleven. Bladeren kan je beter laten liggen voor de planten en diertjes in de tuin. Ze bieden namelijk bescherming tegen vrieskou en voorziening in voedingsstoffen.

Vertoef je ondanks de kou toch nog graag in de tuin of met zicht op de tuin, dan kan je op onderzoek gaan naar een duurzame optie om je tuinhuis, poolhouse of veranda op een ecologische en duurzame manier te verwarmen. Dit kan bijvoorbeeld met een houtpellet buitenhaard. Met een pelletkachel blijf je op een gezonde en ecologische manier warm in de tuin. Pellets worden namelijk gemaakt van restafval van hout, er worden dus bijna geen bomen voor gekapt. Er wordt minder fijn stof uitgestoot dan bij een normale kachel. Geef je echt om het milieu? Kies dan voor milieuvriendelijke pellets die CO2 neutraal zijn.