Hotels in Amsterdam

Amsterdam is verre van een goedkope bestemming om te overnachten, maar heeft wel een uitgebreid aanbod. Tussen de honderden hotels die de Nederlandse hoofdstad rijk is, zul je zeker een hotel vinden dat aan jouw eisen voldoet.

Locatie Hotels in Amsterdam

De meeste hotels liggen in de Amsterdamse grachtengordel. Een hotel in het centrum zal je vanzelfsprekend meer kosten dan een hotel in het stadscentrum. Wie buiten het centrum verblijft, kan met het openbaar vervoer op een eenvoudige manier in het centrum geraken. Maar een verblijf in het centrum is natuurlijk ook een stuk authentieker. Veel charmehotels in het centrum van Amsterdam zijn gevestigd in schitterende 16de- en 17de-eeuwse herenhuizen.

Hoogseizoen

In het hoogseizoen kan het erg moeilijk zijn om nog een hotel te vinden. Begin dus zeker op tijd aan je zoektocht. Vooral in de zomermaanden juli en augustus kunnen hotels snel volgeboekt zijn.

Budgetaccomodatie in Amsterdam

Amsterdam is een geliefde bestemming bij jongeren en backpackers van over de hele wereld. Er is dus heel wat budgetaccommodatie. Het aanbod aan jeugdherbergen en hostels is er enorm groot.

Prijzen hotels Amsterdam

Een bed in een slaapzaal van een jeugdherberg vind je al vanaf 15 euro per nacht, prijzen in tweesterrenhotels beginnen rond 50 euro in het laagseizoen en lopen op tot 100 euro en meer in het hoogseizoen. Prijzen in drie- en viersterrenhotels beginnen rond 100 à 150 euro en kunnen oplopen tot meer dan  400 euro.

Lees meer over: amsterdam , citytrip amsterdam , hotel , hotels