Eten en drinken in Amsterdam

Smeltkroes van culturen

In de Nederlandse hoofdstad leeft een smeltkroes van culturen. Dat weerspiegelt zich in het uitgebreide culinaire aanbod. Of je nu houdt van Indonesisch, Surinaams, Thais of Italiaans voedsel, in Amsterdam zul je niet ver moeten zoeken. De Indonesische restaurants in Amsterdam staan erg hoog aangeschreven.

Traditionele Nederlandse gerechten

Bekende Nederlandse specialiteiten zijn snert (erwtensoep), ‘Hollandse Nieuwe’ (maatjesharing), poffertjes (kleine pannenkoekjes) en natuurlijk oliebollen, die vooral rond de eindejaarsperiode erg populair zijn.

Maar de specialiteit waar Nederland wereldberoemd om is, mogen we natuurlijk niet vergeten: kaas. Of het nu jonge of oude kaas is, Nederlandse kaas smaakt altijd goed.

Fastfood

Ook als je voor een snelle hap gaat, is het aanbod uitgebreid. Naast de obligate pita’s en shoarma, kun je er ook kiezen voor een patatje (frietjes) of een broodje kroket (een broodje met vleeskroket en mosterd).

Drank

Nederlanders drinken over het algemeen graag een biertje (een pilsje) en in Amsterdam is dat niet anders. De bekendste bieren in Nederland zijn Heineken en Amstel, dat van dezelfde brouwerij komt.