Hoe verberg je puistjes?

Als je last hebt van puistjes zijn er genoeg behandelingen die al een zichtbaar resultaat beloven na een week. Maar wat als je vandaag nog een dringende afspraak hebt of je gewoon nu al een zichtbaar resultaat wilt? Met wat make-up kom je al heel ver. Wees gerust, een zak over je hoofd zal niet nodig zijn! 

Hieronder vind je enkele tips om puistjes te verbergen Denk er wel aan dat make-up acne niet doet verdwijnen, maar enkel tijdelijk verbergt.  

Wat heb je nodig?

Je kan op drie verschillende manier je puistjes verbergen: met een kleurcorrector, met fond de teint of met blush. In de cosmetica kan je beter beroep doen op producten van bekende merken omdat die hun doeltreffendheid al bewezen hebben. Als je gebruik maakt van goedkope en onbekende producten, riskeer je littekens op je gezicht.

Het is belangrijk dat je make-up zonder olie gebruikt. Vergeet daarom niet eerst de beschrijving op de verpakking te lezen. Acne ontstaat doordat je huid te veel talg (een vettige stof) aanmaakt. Zo komen je huidporiĆ«n letterlijk op springen te staan. Je lost dit probleem dus niet op door er vettige make-up op te smeren. 

Kies de make-up die qua kleur het best overeenkomt met je huidskleur zodat ze, eenmaal aangebracht, niet te hard opvalt. Voordat je de make-up op heel je gezicht aanbrengt, kan je beter een beetje onderaan je kaak smeren om te controleren of je niet allergisch reageert. 

Maak je eerst je gezicht schoon met een gezichtsreiniger en droog het daarna af met een doekje. Als je een product tegen de acne gebruikt, breng dat dan aan op je gezicht en laat het opdrogen.

Kleurcorrector en fond de teint

Breng al doppend met een wegwerpsponsje de kleurcorrector aan op de plaatsen waar je last hebt van puistjes. Om een slecht resultaat te voorkomen, breng je de kleurcorrector best met mate aan. Als je te weinig hebt gebruikt, kan je achteraf nog altijd een extra laagje aanbrengen.

Breng de fond de teint, net zoals de kleurcorrector al doppend met een wegwerpsponsje aan.

Afwerken met blush

Ga met de blush lichtjes over de plaatsen waar je de kleurcorrector en de fond de teint hebt aangebracht. Hiervoor gebruik je best een make-upborsteltje. Op de manier bedek je het glimmende effect dat de make-up heeft en ziet je gezicht er natuurlijker uit.

Wanneer je weer thuis bent en je de deur niet meer uithoeft, verwijder je de make-up. Je huid moet immers kunnen ademen. Je acne heeft zuurstof nodig zodat ze sneller verdwijnt.

Verwijder voordat je in bed kruipt alle sporen van make-up door je gezicht grondig te wassen. Een mooie en propere huid geneest beter en doet puistjes sneller verdwijnen.