5 mythes over cellulitis ontkracht

Over cellulitis bestaan er een hoop misverstanden. Tegen de beruchte hardnekkige vetkussentjes is vaak geen kruid gewassen, maar toch doen er een hoop valse theorieën over het terugdringen van cellulitis de ronde.

Water drinken vermindert je cellulitis

Deze theorie klopt niet. In feite zal water drinken zelfs nooit een positief effect hebben op huidaandoeningen. Meer water drinken zal er ook niet toe leiden dat de toxines die cellulitis veroorzaken verdwijnen. Te veel hydrateren kan het verschijnen van cellulitis zelfs in de hand werken.

Lichaamsbeweging zal cellulitis voorkomen

Klopt niet. Zelfs de fitste vrouwelijke atlete kan nog te kampen krijgen met cellulitis. Maar hoe minder vet je hebt, hoe minder groot de kans dat het zich op de cellulitisplekken ophoopt. Dus blijf gerust verder sporten en spieren ontwikkelen!

Een liposuctie verwijdert cellulitis

Omdat smalle banden vezelrijk weefsel cellulitis veroorzaken, zal de vetlaag net onder de huid laten weghalen, het uitzicht zelfs nog meer verergeren.

Een gezond dieet zal cellulitis voorkomen

Gezond eten is altijd een goed idee, maar er bestaat geen voedsel dat cellulitis helpt voorkomen. Pas ook op met de zogenaamde anti-cellulitissupplementen. Er bestaat totaal geen bewijs voor hun efficiëntie.

Cellulitis komt alleen voor bij vrouwen

Ook dit klopt niet. Mannen kunnen ook cellulitis ontwikkelen, maar bij hun komt het inderdaad op minder grote schaal voor. Uit onderzoek is gebleken dat mannen met cellulitis een lager gehalte androgeen in het lichaam hebben.