Welke materialen gebruik je voor een hottub?

Natuurlijke geisers inspireerden levensgenieters om ook elders ter wereld bronnen van warm water te creëren. De hottub zorgt voor het natuurlijke, ontspannende effect van een warmwaterbron zonder dat je de deur hoeft uit te gaan.

Verschillende materialen

Hottubs worden grotendeels vervaardigd in kunsstof of in hout. Opteer je voor duurzaamheid, dan is het aangeraden even te overlopen welke materialen er allemaal beschikbaar zijn. Goede materialen kunnen je immers jaren langer van je aankoop laten genieten.

Naast de levensduur en het gebruiksgemak zorgt kwalitatief hout bovendien voor een prachtig accent in je huis of tuin.

Duurzaam genieten

Niet alleen de pompen van een hottub maken het gebruik milieuvriendelijker dan een traditionele spa doordat ze minder energie verbruiken, ook de keuze voor hout in plaats van kunststof helpt. 

Uit welk hout moet jouw hottub vervaardigd zijn?

Teakhout is een van de bestendigste houtsoorten. Voor de aanschaf van een hottub in teak hout moet je misschien wel dieper in je portemonnee tasten, het hout gaat zeker twintig tot vijfentwintig jaar mee.

Cederhout is iets minder duurzaam dan teak hout, maar nog steeds een perfect materiaal voor de hottub. Zelfs bij constant watercontact blijft het materiaal een levensduur behouden van vijftien tot vijfentwintig jaar.

Eikenhout is niet aan te raden, gezien het feit dat het een groot deel van zijn elasticiteit verliest van zodra het hout een tijd opdroogt. Hout krimpt en zwelt onder invloed van vocht en wisselende temperaturen. Nadat een eiken bad lange tijd droog heeft gestaan, wordt het bijna onmogelijk zijn waterdichtheid te herstellen.

Verkleuring

Denk er bij de keuze van je aankoop aan dat hout door de jaren heen verkleurt. Zeker wanneer je een hottub buiten plaatst, beïnvloeden de weersomstandigheden de kleur van het hout. Bedenk bij het uitkiezen van het materiaal voor je hottub welke uitstraling bij jouw tuin past en dat ook nog na enkele jaren zal doen.