Verschil tussen een hottub en een jacuzzi

Onderdompelen in een tobbe van warm water na een stresserende dag klinkt voor iedereen als muziek in de oren. Het warme water, de bubbels en de rust laten je wegzinken naar andere sferen. De afwisseling van temperaturen in het water van een jacuzzi of hottub zorgen voor een ontspannen gevoel... Maar waarin dompel je je nu eigenlijk onder?

Hottub of jacuzzi?

Een hottub is simpelweg een ronde, houten ton met warm water waarin je kan baden. Een jacuzzi is een soortgelijk warmwaterbad, al is het uitgerust met allerlei snufjes.

Tegenwoordig laat men ook in een hottub vaak een pomp plaatsen voor een bubbelend effect of een filter om het water te reinigen. Al is een hottub in essentie een houten ton die de kalmerende werking van een natuurlijke warmwaterbron imiteert.

De functies van een jacuzzi reiken verder dan de impressie van een natuurlijk warmwaterbad. Ingebouwde pompen, masserende waterjets, muziek en onderwaterlicht maken de jacuzzi af.

Duur(zaam) genieten

Prefereer je de technologische snufjes van een jacuzzi, dan tel je al gauw 5000 euro neer. Een simpele hottub biedt je op zijn beurt een natuurlijke oase van rust voor slechts 2000 euro.

Wel moet je er rekening mee houden dat een basis hottub geen ingebouwde filter heeft. Om algen te voorkomen moet je het water dus elke keer verversen. Een jacuzzi, daarentegen, ververst automatisch het gebruikte water.

Een houtkachel zorgt ervoor dat je na amper twee uur kan genieten van de natuurlijke warmte en geur van warm water in je hottub. Terwijl een jacuzzi naast warm water ook voor bubbels en massages zorgt, al gaan die wel gepaard met het ronken van een luidruchtige motor.

Weeg voor jezelf dus even af of je de natuurlijke warmte en stilte van een hottub verkiest, dan wel de ietwat duurdere functies als massages en muziek van een niet-zo-ruisloze jacuzzi.

Lees meer over: bubbelbad , hottub , jacuzzi , spa , warmwaterbad