Wat is een hottub?

Voortaan hoef je niet langer naar een kuuroord te trekken om even in alle rust en stilte te kunnen ontspannen. Een hottub is de  perfecte manier om na een zware dag even weg te dromen en volledig tot jezelf te komen.

Dompel je onder in een zee van rust

Een hottub is een houten (soms ook kunststof) ton, gevuld met warm water. Een pompsysteem zorgt voor bubbels die gespannen spieren in een mum van tijd ontspannen. 

In tegenstelling tot de traditionele spa, is de hottub dieper. Daardoor voel je je meteen een stuk vrijer.

Stomende winters

Wie ervan geniet dagelijks de hottub aan te zetten, kan opteren voor een binnenhuishottub. Al zijn de materialen waarin de hottub gebouwd zijn ook resistent tegen buitentemperaturen. Oorspronkelijk namen jagers uit het noorden na een ijskoude winterdag een bad in een hottub. Vanuit Finland en Zweden waaide het fenomeen over naar onze contreien. 

Wanneer je besluit een hottub binnen te plaatsen, houd dan rekening met het gewicht van het bad. In een hottub raken makkelijk acht personen. Bovendien weegt het water in een gevulde hottub ook al snel door.

Het materiaal van een hottub kan variƫren. De meest voorkomende bouwstoffen zijn cederhout en kunststof. Een ingegraven hottub kan mooi zijn in je tuin, maar houd er wel rekening mee dat het hout niet meer kan ademen vanaf het omgeven is door hout.

Gezond luieren

Naast een positief effect op je spieren helpt een hottubkuur ook om af te slanken. De warmte van het water laat je transpireren waardoor het lichaam gifstoffen afscheidt.

Bovendien is er niets gezonder dan wat ontspanning op regelmatige tijdstippen. Met een hottub in huis gun je jezelf een borrelend rustpunt in je dagdagelijkse leven.

Lees meer over: bad , hottub , jacuzzi , spa