Versleten kleding? Geef de hoop nog niet op!

Een trui met uitgerekte mouwen? Een verkleurde T-shirt? Heb je een van je favoriete kledingstukken moeten opgeven omdat het nu echt wel te versleten was? Geen nood, hier vind je verschillende manieren om dat versleten kledingstuk er weer als nieuw uit te laten zien!

Trui met uitgerekte mouwen

Je kunt de mouwen tijdelijk versmallen door ze te bevochtigen met warm water en dan droog te blazen met een haardroger. Het hete water en de warmte van de droger zullen leiden tot het krimpen van de trui. Soms vernauwen de mouwen zelfs al wanneer je ze strijkt met een heet strijkijzer.

Zweetplekken

Wrijf de zweetvlek in met een product op basis van waterstofperoxide (3%) en steek het kledingstuk dan in de wasmachine. Breng delicate kledij naar de droogkuis.

Schimmel

Schimmel en de geur die het achterlaat zijn heel moeilijk te verwijderen. Dompel wasbare kledij onder in water met bleekmidden. Niet-wasbare kledij kun je best een paar dagen in de zon leggen, die een natuurlijk bleekmiddel en ontgeurder is.

Vuile ‘handwastrui’

Hoewel het op veel wollen, kasjmier of katoenen kleding anders vermeld staat, kun je ze evengoed in de wasmachine steken. Moderne wasmachines hebben allemaal een ‘handwasstand’ of een stand voor  delicate was. Leg het kledingstuk daarna droog over een handdoek om te drogen.  

Verkleurde witte kleding

Heeft een rode sok al je witte kleding roze gekleurd? Geen enkel probleem. Herwas de kleding met bleekwater, ook wel bekend als ‘javel’, als de kleding het volgens de labels aankan tenminste. 

Afgewassen zwarte kleding

Kleding terug zwart verven is erg gemakkelijk. Je hoeft je er immers geen zorgen over te maken dat de kleding verkleurt.

Door kleerhangers vervormde kleding

Kleerhangers kunnen de schouders van sweaters en andere kledingstukken vervormen. Strijk ze gewoon even en het probleem is helemaal van de baan! Stoom doet ook altijd z’n werk. Zo kun je je sweater ook op een handdoek in de badkamer leggen terwijl je een hete douche neemt.

Pluisjes op truien 

Om de pluisjes van truien te verwijderen, kun je altijd een kledingborstel of een elektrische kledingscheerder. Als je dit niet in huis hebt, kun je het altijd eens proberen met klittenband. 

Draadjes van truien 

Als je een draadje van een trui probeert te verwijderen, kun je een gat maken. Daarom kun je beter met een naald de draad proberen terug te stoppen. 

Rits die tegenstribbelt

Wrijf de probleemplek in met een vettig smeermiddel als een kaars, lippenbalsem of zeep. Mors niets op de stof, want dat kan plekken maken. 

Ladder in panty

Vertoont je panty een beginnende ladder? Het wondermiddel om de ladder te stoppen heet nagellak. Trek de panty even weg van je been wanneer je de nagellak erop smeert, anders gaat hij plakken.