Slanker met de juiste kleren

Wil je zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen overkomen, maar ben je niet helemaal gelukkig met je uiterlijk? Wist je dat je dan door verschillende kleuren, snitten en patronen te gebruiken je mooiste kanten kan accentueren en je slechte kan verbergen?

Ook al zie je er uit als een zwerver en zijn er kleuren en snitten die je beter nooit draagt, past bij iedereen past wel een bepaalde kledingsstijl om in te schitteren. 

Gebruik kleur

Iedereen weet ondertussen al wel dat donkere kleuren je slanker maken en dat je aandacht trekt door felle kleuren te gebruiken. Zwart maakt je slank maar alleen zwart gebruiken, is een te makkelijke oplossing. Om die eentonigheid te doorbreken, kan je bijvoorbeeld een gekleurde sjaal dragen. 

Geef je gezicht voldoende aandacht en draag een gekleurde sjaal of een opvallende (gekleurde) halsketting. Als je tevreden bent over bepaalde lichaamsdelen, accentueer ze dan. Je lichaam wordt zelden van kop tot teen bekritiseerd, maar enkel de delen die zowel positief als negatief opvallen. Als je een dun gezicht hebt, leg er dan de nadruk op. Of als je fijne handen hebt, versier ze dan met mooie ringen of nagellak. Experimenteer met kapsels en make-up voor jou ideale look.

Camoufleer met kleren

Wanneer je kleren draagt die smaller worden rond je middel, vestig je de aandacht op je buik.

Indien je niet tevreden bent over je lichaamsmassa, draag dan iets spannends onder losse en doorzichtige kleren. Zo verberg je dat overbodige gewicht zonder er de nadruk op te leggen. Heb je geen taille, probeer dan niet alles strak in te pakken. En als je een buikje hebt, accentueer dan je heupen door bijvoorbeeld een blouson te dragen.

Draag geen te strakke kleren maar draag kleren die goed aansluiten op je lichaam. Op die manier vallen je goede kenmerken op. En denk eraan: als je je goed voelt in je kleren, zie je er ook goed uit. 

Ga op zoek naar jouw stijl

Dit seizoen zijn kleedjes en losse tunieken in. Je kan bijvoorbeeld eens experimenteren met verschillende manieren om een loszittende overjas vast te spelden. Door losse kleren te dragen, valt je overbodige gewicht minder hard op. Nog een tip: kleren met een opdruk geven leuke illusies en kunnen allerlei schoonheidsfoutjes verbergen.

Lees meer over: kleding , kleren , kleuren , sjaal , slank , slanker , zwarte kleding