Kleding kopen: uitgeven of besparen?

Als je nieuwe kleren gaat kopen, heb je al snel de neiging te dure spullen te kopen. Maar is het dat wel waar? Een handleiding met de kledingstukken waarop je best bespaart en de kledingstukken waaraan je bes geld uitgeeft kan soelaas bieden!

T-shirt

Uitgeven of besparen? Besparen!

Op T-shirts moet je absoluut besparen! Een T-shirt draag je dicht op je huid, waardoor je hem meer moet wassen en ze sowieso minder lang meegaan. Op witte T-shirts tekenen zich onder de oksels vaak zweetvlekken af. Ga gewoon voor een T-shirt dat je goed past en waarvan de stof er niet te dun uitziet. 

Jeans

Uitgeven of besparen? Uitgeven!

Jeans mag dan oorspronkelijk wel uitgevonden zijn voor mijn- en handwerkers, maar vandaag de dag kun je een jeansbroek overal dragen. Geef geld uit aan een of twee degelijke broeken, je zult er geen spijt van hebben. 

Kousen

Uitgeven of besparen? Besparen!

Kousen verslijten, of je nu een degelijk paar koopt of niet. Die paar weken die je langer doet met een paar kwaliteitskousen zullen het echt niet maken. Vaak ben je goedkoper af als je een heleboel goedkope paren koop dan wanneer je een of twee paar dure kousen koopt.

Beha

Uitgeven of besparen? Uitgeven!

Op beha’s moet je zeker niet besparen. Ze bepalen immers mee je hele verschijning. Concentreer je dus op hoe goed ze passen. Een goede beha doet je er zelfs slanker uitzien. Hoe groter je buste, des te belangrijker dat je beha goed past. Als je een kleine buste hebt, kan een goede beha de indruk wekken dat je borsten iets groter zijn. 

Sportkledij

Uitgeven of besparen? Uitgeven!

Sportkledij is doorgaans niet zo duur, je kunt dus gerust voor het beste kiezen. Bovendien gaat een goed trainingspak jaren mee. Investeer dus in kledij die goed zit die je bovendien goed staat. Niets zo vervelend als voortdurend denken dat de andere sporters je aanstaren omwille van je onflatteus. 

Zwarte broek

Uitgeven of besparen? Uitgeven!

Een zwarte broek is tijdloos en kun je dus zeker een hele tijd dragen. Investeer dus in een kwaliteitsvolle broek. Door een goede broek kopen die je jaren kunt dragen bespaar je meer uit dan wanneer je ieder jaar een nieuwe broek moet kopen. 

Jasje

Uitgeven of besparen? Uitgeven! 

Een jasje dat je goed staat kan veel doen voor je uiterlijk. Zelfs als je gewoon een jeans en een T-shirt draagt, geeft een schitterend jasje je outfit een upgrade. Neem zeker een jasje dat perfect past.

Jurk

Uitgeven of besparen? Uitgeven!

Een mooie jurk kun je eigenlijk altijd aandoen. Daarom geef je er beter iets meer geld aan uit, zodat je kwaliteit hebt die jaren meekan. Zorg ervoor dat je jurk niet te kort is, maar dat hij precies de juiste lengte heeft. Kies voor eens stijl die volgend jaar nog niet uit de mode is.  

Werkschoenen

Uitgeven of besparen? Uitgeven!

Als je het je kan veroorloven, is het een aanrader ieder seizoen een paar nieuwe schoenen te kopen. Werkschoenen krijgen heel wat te verduren en alleen een goed paar is bestand tegen dagelijks gebruik. Als je een hogere prijs betaalt voor schoenen, betekent dat je beter leer en beter vakmanschap kunt verwachten. Bescherm ze al meteen met een waterbestendige spray. 

Avondschoenen

Uitgeven of besparen? Besparen!

Avondschoenen ga je hoogst waarschijnlijk niet iedere avond dragen, dus je kunt er best niet te veel geld aan uitgeven. Op feestjes is de kans bovendien groot dat je je schoenen beschadigt. Als je kiest voor goedkope schoenen, zul je minder verdriet hebben wanneer een wijnvlek je er wijn op morst.

Avondjurk

Uitgeven of besparen? Besparen!

Neem eens een kijkje in het rek met koopjes. Betaal niet de volle prijs. Want hoe vaak zul je het per slot van rekening dragen? Feesten duren doorgaans een paar uur en niet langer, waarom zou je er dus zoveel geld aan uitgeven?

Regenjas

Uitgeven of besparen? Besparen!

Veel sport- en outdoormerken maken regenjassen aan redelijke prijzen. Natuurlijk bestaan er regenjassen die stukken van mensen kosten, maar heb je er echt zo een nodig?

Winterjas

Uitgeven of besparen? Uitgeven!

Een goede winterjas is een must als je geen kou wilt lijden in de winter. De jas moet perfect passen en de stof moet van zo’n kwaliteit zijn dat het tegen zware weersomstandigheden kan en toch niet krimpt. Probeer je armen eens te kruisen en voel of het comfortabel aanvoelt.