Hoe je kleren, juwelen en accessoires langer meekunnen

Je favoriete kleren, juwelen en accessoires, die wil je liefst zo lang mogelijk dragen. Maar hoe pak je dat aan?

Kuiltjes in kleren

In plaats van gewone kapstokken, die vaak scherpe hoeken hebben, kan je ook gewatteerde kapstokken gebruiken. Een zachte, brede kapstok geeft meer steun aan je kledingstuk. 

Schimmel

Schimmelsporen kunnen alleen groeien in een bepaalde omgeving: hitte, vochtigheid en een voedselbron zijn vereisten. Was een kledingstuk voordat je het opbergt, om vlekken te verwijderen. Zorg ervoor dat het volledig droog is. Als je kledingkast vochtig is, leg er dan een paar stoepkrijtjes. Die absorberen het vocht.

Misvormde handtassen

Vul je handtassen met papier en hang ze aan een haak.

Vlekken

Hoe sneller je een vlek opmerkt, hoe beter het resultaat zal zijn. De hitte van een droogkast kan ervoor zorgen dat je vlekken ingebakken worden. Steek je kleding dus niet in de droogkast tot het 100% proper is.

Statisch

Gebruik wasverzachter of azijn. De zure azijn zal zeepresten verwijderen en het stof verzachten, waardoor de was minder zal kreuken in de droogkast en minder statisch zal zijn.

Matte zilveren juwelen

Matheid bouwt zich op als het zilver in contact komt met zwavel in de lucht. Bewaar de juwelen op een luchtdichte plaats, bijvoorbeeld een botterhammenzakje of een tupperwarepotje. Contact met de huid zal het verdoffen trager doen gaan,  dus draag je juwelen vaak!