Hoe geef je een flesje?

Wanneer je je baby zijn flesje geeft, moet je zorgen dat hij in de juiste houding zit en dat je de fles in een goede positie houdt. Na het eten kan een boertje helpen, maar dit blijkt niet altijd nodig. 

Hoe geef je de fles?

Laat je baby op je schoot half rechtop liggen en steun het hoofdje met de binnenkant van je elleboog. Zorg ervoor dat je je arm laat rusten, bijvoorbeeld op tafel. Houd de fles in een positie waarin de speen altijd met melk gevuld blijft. Op deze manier kan je kindje geen lucht zuigen. De dop van de fles zit goed vast als je luchtbelletjes in de melk ziet terwijl je baby drinkt. Als het drinken niet lukt omdat de speen plat is, moet je de dop van de fles wat losser draaien.

Een tweeling kan je tegelijk de fles geven op verschillende manieren:

  • Houd hen op schoot met de rug naar je toe en leg je armen om hen heen met een fles in elke hand.
  • Laat beide kindjes op één arm liggen.
  • Neem één baby op schoot en zet de andere in een stoeltje.
  • Laat beide kindjes in een stoeltje zitten.

Wanneer is een boertje nodig?

Vaak helpt een boertje na het drinken. Til je baby op en houd hem tegen je aan met zijn hoofdje boven jouw schouder. Geef hem de tijd om één of twee boertjes te laten. Als hij huilt wanneer je hem neerlegt, probeer dan of hij nog een boertje wil laten. Het geeft niet als je baby helemaal niet boert als hij rustig heeft gedronken.

Gewoonlijk is een tussentijds boertje tijdens het drinken niet nodig, maar je kan wel even pauzeren voor een boertje als je kindje erg gulzig drinkt of lucht hapt tijdens het drinken.

Lees meer over: baby , flesje , flesje geven , flesmelk , flesvoeding , melk