De zin of onzin van Bachbloesems

De Engelse arts Edward Bach vond meer dan 70 jaar geleden de Bachbloesemremedie uit. Met de Bachbloemen wilde hij goedkope en efficiënte medicijnen uitvinden die niet alleen inwerkten op de symptomen van de ziektes maar ook de emotionele oorzaken behandelden. Bachbloesems zouden positief inwerken op storende emoties als depressie, angst, stress, gebrek aan zelf vertrouwen, enz.

Wat zijn Bachbloesems?

Edward Bach gebruikte voor de bereiding van de Bach-bloemen een oud alchemistisch procedé van de druïden. De energie van de bloem moest op die manier overgaan op het water. Edward Bach haalde de mosterd bij de homeopathie, waar hij reeds langer bekend mee was.

Werking van Bachbloesems

Volgens de theorie zouden Bachbloesems negatieve emoties om kunnen buigen in  positieve. 

Zijn ze veilig?

De Bachbloesems zijn voor 100% natuurlijk en veilig voor zowel kinderen als volwassenen. Je kan er geen overdosis van innemen en er is geen wisselwerking met andere geneesmiddelen mogelijk. Bachbloesems zijn niet verslavend.

38 bloemen

Er zijn 38 bloemen, die ieder op een andere emotie inwerken. Bloesems kunnen ook met elkaar vermengd worden om zo tot een mengeling te komen die specifiek op maat van een persoon gesneden is.  Er bestaat ook een rescue remedy, die door Dr. Bach zelf ontwikkeld werd. Het is een samenstelling van vijf verschillende Bachbloesems. Deze rescue remedy zou helpen tegen angst, paniek, stress, de verwerking van een trauma, enz.

Besluit

De werking van Bachbloesems is helemaal niet wetenschappelijk bewezen. Maar het zijn wel veilige producten die weinig risico inhouden voor je gezondheid. Eens proberen kan dus nooit kwaad!

Lees meer over: angst , bach , bachbloesems , bloemen , emoties , rescue remedy , stress