De aankoop van een maxi-cosi

Om kinderen veilig te vervoeren met de auto, is het belangrijk de juiste materialen aan te schaffen. Afhankelijk van het merk is een maxi-cosi geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot 9 of 13 kg. Bij de aankoop en de installatie van een maxi-cosi moet je op een aantal belangrijke punten letten.

Aankoop van een maxi-cosi

Er zijn een aantal belangrijke criteria waar je rekening mee moet houden wanneer je een maxi-cosi aankoopt. Een eerste belangrijk veiligheidscriteria is de gordel. De gordel moet een 5-puntstype zijn. Er moet een riem rond de buik, tussen de benen en aan beide kanten over de schouders komen. Het is aangeraden de riemen die over de schouders van de baby komen te watteren. Op vlak van veiligheid worden modellen met een dubbele wand aangeraden. Deze modellen vangen schokken beter op en garanderen een betere verluchting.

Opdat de baby zich comfortabel en ontspannen zou voelen in zijn maxi-cosi, moet het zitje ergonomisch zijn. Verder kan je best voor een licht model kiezen. De baby zelf groeit en verzwaart dus ook. Een zwaar model maakt het lastig de maxi-cosi te dragen wanneer de zwaardere baby in de maxi-cosi zit.

Tot slot is het nuttig het etiket te lezen. Staat er een “U” op? Dan is de maxi-cosi geschikt voor alle wagens. Om zeker te zijn dat de maxi-cosi aan de autozetel is aangepast, kan je vragen of je hem eens mag installeren in de auto.

Installeren van de maxi-cosi

Een maxi-cosi moet altijd met de rug naar de rijrichting worden geplaatst. Het maakt niet uit of je de maxi-cosi vooraan of achteraan plaatst, maar er is een lichte voorkeur voor vooraan. Op deze plaats zit de baby veiliger bij een frontale botsing. De airbag moet uitgeschakeld worden om verstikking bij een ongeval te vermijden. Tot slot mag je niet vergeten de maxi-cosi met de gordel vast te maken.

Lees meer over: aankoop , autostoeltje , baby , maxi-cosi