Cultuur in Rome

Rome, dat staat voor schitterend erfgoed van de Romeinen en musea met belangrijke geschiedkundige kunstwerken. Maar ook wie graag een avondje naar een concert of dansvoorstelling gaat, kan in Rome terecht.

Romeins erfgoed

Het Romeins erfgoed en het Vaticaan, dat zijn de belangrijkste redenen waarom toeristen Rome bezoeken. Rome was eeuwenlang de hoofdstad van het machtige Romeinse Rijk, en dat heeft zijn sporen nagelaten. Het Colosseum was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en werd niet zo lang geleden verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het Forum Romanum was het klassieke centrum van het oude Rome. Je kunt er nog steeds een heleboel indrukwekkende ruïnes bewonderen, zoals de Tempel van Venus en Roma. Een ander indrukwekkend gebouw is de Engelenburcht, een mausoleum dat gebouwd werd voor keizer Augustus. Naast deze gebouwen die haast iedereen kent, vind je in Rome nog een heleboel andere Romeinse overblijfselen terug.

Vaticaanse Musea

De  Vaticaanse Musea herbergen een van de belangrijkste en omvangrijkste collecties ter wereld. Kunstliefhebbers zullen hier niet weten waar te beginnen, zoveel is er te zien. Natuurlijk mag een bezoek aan de Sixtijnse Kapel, die volledig beschilderd werd door Michelangelo, niet ontbreken.

Podiumkunsten

Houd je van theater, opera of dans? In theatergebouwen als het Teatro dell’Opera, het Teatro Sistina, het Teatro Valle en het Teatro Quirino kun je terecht voor theater-, muziek-, musical- en dansvoorstellingen. In  het Palazzo delle Esposizioni worden dansvoorstellingen opgevoerd en vinden tentoonstellingen plaats. In de zomer vinden er ook vaak voorstellingen in openlucht plaats, onder andere in het Anfiteatro della Quercia del Tasso.

Lees meer over: citytrip rome , musea , rome , vaticaanstad