Cultuur in New York

Cultuur in New York? Je zult niet weten waar te beginnen, zoveel is er te beleven!

Theater in New York

Voor wie van theater houdt en een woordje Engels spreekt is New York echt een aanrader. De buurt waar je moet zijn is het Theatre District. Dit ligt aan Times Square en Broadway. De (commerciële) stukken die opgevoerd worden in een van de 39 professionele theaters worden geplaatst onder de gemeenschappelijke noemer ‘Broadway’. Het gaat om theaterstukken en musicals. Minder commerciële stukken  en kleinschaligere producties worden Off-Broadway en Off-Of-Broadway genoemd.

Muziek en dans

Grote popconcerten vinden vaak plaats in de Madison Square Garden, maar er zijn ook een heleboel andere concertzalen. New York heeft heel wat uitmuntende jazzclubs. Wie houdt van klassieke muziek, moet zeker eens proberen een concert van het New York Philharmonic, het oudste symfonieorkest van de Verenigde Staten, mee te pikken. Bekende namen uit de klassieke muziekwereld staan op de planken in Carnegie Hall. Voor kwaliteitsvolle operaproducties moet je in het Metropolitan Opera House zijn. Dit is de thuisbasis van de Metropolitan Opera. Daar treedt ook het gerenommeerde balletgezelschap American Ballet Theater op.

Musea in New York

New York is de thuisbasis van enkele van de meest toonaangevende musea ter wereld. Het Metrpolitan Museum of Art herbergt meer dan twee  miljoen kunstvoorwerpen uit de hele wereld. Het Guggenheim Museum, ondergebracht in een schitterende gebouw, is een museum voor 20ste-eeuwse schilderkunst. Het Brooklyn Museum is met 1,5 miljoen kunstvoorwerpen ook een van de grootste van de VS.

Lees meer over: broadway , cultuur , musea , museum , muziek , new york , opera , theater