Zelf doopsuikerdoosjes maken

Je staat op het punt om te bevallen en weet niet goed wat je in afwachting kan doen? Je kan zelf je doopsuikerdoosjes in elkaar knutselen! We geven je enkele handige tips mee en om er efficiënte en gezellige namiddag van te maken.

Goed begonnen...

Je bent ideaal op schema als je ongeveer een maand voor de uitgerekende datum de laatste hand legt aan je doosjes. Op het laatste moment hoef je dan enkel nog het naamkaartje van je spruit aan het doosje vast te maken. Pas wel op dat je de doopsuiker op een goede plaats bewaart. Dat wil zeggen: ergens koel, droog en donker. Anders zouden je suikerbonen wel eens kunnen barsten. De koelkast is zeker geen goed idee.

Niet te veel, niet te weinig

Hoeveel doosjes doopsuiker je moet voorzien hangt vanzelfsrpekend van jezelf af. Over het algemeen krijgt elk koppel dat op bezoek komt een presentje mee. Zowel in het ziekenhuis, thuis als op de babyborrel. Voorzie best ook wat extra voor kindjes. Je kan eventueel kijken naar het aantal geboortekaartjes dat je bestelt om het aantal doopsuikers te bepalen. In een doos van één kilo kunnen ongeveer 250 gewone suikerbonen. Je weet dus best op voorhand hoe groot de doosjes zijn die je afwerkt om efficiënt te werk te gaan.

Doosjes versieren

Een strikje maakt je doosje altijd feestelijker. Als je wat handig en volhardend bent kan je met voilelint prachtige resultaten boeken. Anders kan je best voor een koord gaat, dat er met een dubbele knoop ook al mooi uit ziet. Ook krullint, zelf te maken met schaar of breinaald, geeft onmiddellijk een feestelijke toets. Hoeveel lint je nodig hebt hangt uiteraard af van je eigen smaak en het soort doosje. Reken toch op tussen de 20 en 25 centimer per doosje.

Gezelligheid boven alles

Nog een laatste tip: versier de doopsuikerdoosjes samen met iemand anders. Usual suspects zijn je partner, zus, moeder... Ze zullen vast wat blij zijn om, met wat koekjes in de aanslag, mee te helpen. Wie weet kan je zelfs wat foto’s trekken tijdens deze gezellige namiddag. Het zal mooi staan in het eerste babyfotoboekje.