Wat te doen om grijs haar te verbergen?

Iedereen die ouder wordt, krijgt er vroeg of laat mee te maken: grijzende haren. De een al op een jongere leeftijd dan de ander. Dat grijze haren je ouder doen lijken, daar bestaat geen twijfel over. Maar wat kun je er eigenlijk tegen doen?

Kleur je haar

De makkelijkste oplossing is en blijft natuurlijk je haar kleuren. Dankzij de verbeterde technologie droogt je haar sneller en valt gekleurd haar minder hard op. Meer en meer mannen laten zich dan ook verleiden om hun haar te laten kleuren.
Ongeveer 25 procent van de mannen die naar de kapper gaan, laten hun haar kleuren. De kans is dan ook vrij groot dat er iemand in je vriendenkring zijn haar laat kleuren, misschien zelfs zonder dat je het weet.

Sneller en beter

Ook de methode om haar te kleuren, is sterk veranderd. Je hoeft geen eeuwigheid meer onder een droogkap te zitten naast een rij oudere vrouwen met reepjes aluminiumfolie in je haar. Tegenwoordig duurt een haarkleuring ongeveer tien minuten en kun je gewoon aan de wastafel blijven zitten.

Een haarkleuring heb je vanaf 17 euro, maar dat kan oplopen tot 200 euro. Voor een goede continuïteit, kan je om de twee knipbeurten je haar laten kleuren. In de meeste kapperszaken gebruiken ze haarverf die geleidelijk aan verdwijnt, zodat de uitgroei niet opvalt. Nog een voordeel van deze verf is dat ze zich vermengt met je originele haarkleur, maar toch wat grijs overlaat voor een natuurlijk effect.

Thuis of bij de kapper?

Het is meestal beter om je haar te laten kleuren in een kapsalon. Maar wie liever zijn haar zelf kleurt, kiest best voor haarverf van een goede kwaliteit. Denk eraan dat wanneer je een kleur kiest, je haar meestal lichter is dan de haarverf die je wil gebruiken. Neem daarom een lichtere tint dan de haarkleur die je als eerste had gekozen.

Als je dun haar hebt, spoel je beter je haar wat eerder uit dan de tijd die op de verpakking aangegeven staat. Hoewel het niet aan te raden is om de instructies te negeren, kan het eigenlijk geen kwaad om de verf iets korter of iets langer dan de opgegeven tijd te laten inwerken.

Lees meer over: grijs haar , haar , haarverf , kapper , kapsalon , verf , verven