Originele doopsuiker

Doopsuiker geven bij geboorte is reeds lange tijd traditie in België. De keuze wordt dan ook steeds uitgebreider en iedereen is op zoek naar de nieuwste geboortebedankjes. Traditionele suikerbonen worden vaak vervangen door meer originele varianten.

Gepersonaliseerde suikerbonen

Vele jonge ouders kiezen ervoor om klassieke doopsuiker helemaal naar hun stijl te zetten. Er bestaan dan ook bedrijven die zich hierin specialiseren. Zij bieden klanten de mogelijkheid zelf te manden samen te stellen, de kleur te kiezen en eventueel tekst op de doopsuikers te laten schrijven.

Kleur

Net als op catwalks en in modebladen, bestaan er tegenwoordig bij suikerbonen trends in kleuren. Om dit alles goed op te kunnen volgen, zijn er op een jaar twee collecties: de zomer – en de wintercollectie. De kleuren variëren naargelang het seizoen en naargelang het jaar.

Presentatie

Ook de presentatie is geëvolueerd. Terwijl dit vroeger allemaal wat traditioneler was, is de vraag om suikerbonen bijvoorbeeld in een huisje te plaatsen of in pluchen beertjes tegenwoordig niet meer uitzonderlijk.

Originele alternatieven

Het populairste alternatief zijn ongetwijfeld de gepofte rijstkorrels met een gekleurd glazuur rond. Daarnaast heb je ook nog chocolade knikkers of zelfs eenvoudige Smarties.

Lees meer over: doopsuiker , suikerbonen