Op vakantie met de kids in de winter

Elk jaar is het geen probleem om een zomervakantie adres te vinden. In de zomer is even weg met de caravan of tent geen groot probleem. Maar waar gaat u met de winter naartoe? Voor veel gezinnen is dit een lastige vraag. Want de caravan of tent pakken en eropuit naar de vele campings in Europa is in de winter geen optie. Een nog groter probleem is of de kinderen zich wel zullen vervelen?

Skiën

Het eerste wat bij u op komt als u nadenkt over een wintervakantie is natuurlijk een paar dagen te gaan skiën in de Alpen. Maar waar is dat ook leuk voor de kinderen. De top 10 lijst van meest kindvriendelijke ski-oorden wordt aangevoerd door de plaats Châtel in Frankrijk. Gevolgd door Fieberbrunn in Oostenrijk op plek 2. Ook Zwitserland is in de top 10 vertegenwoordigd op plaats 5 door het ski-oord Grächen. Op plaats 3 en 4 staan respectievelijk Filzmoos en Gerlos in Oostenrijk. Lermoos, Neustift en Serfaus in Oostenrijk staan op plaats 6, 7 en 8. De 9de en 10de plaats zijn voor Valmorel en Val Thorens in Frankrijk. Polen, Duitsland en Italië komen in de top 10 van kindvriendelijke ski-oorden niet voor, maar dat wil niet zeggen dat daar geen plaatsen zijn die erg leuk zijn voor kinderen. Het hangt samen met de interesse en hobby's van uw kind(eren).

Stedentrips

De winter is een ideale periode om met de kinderen een stad in Europa te bezoeken. Vooral tijdens de kerstperiode zijn in veel steden de winkels verlicht en maakt de sneeuw (als deze er ligt) steden tot wonderlijke gebieden. Kerstmarkten zijn interessant voor u maar de reis naar deze steden kan al een avontuur op zich zijn voor uw kinderen. Wat dacht u over een boottocht naar Engeland?

Een huisje huren

Ook samen met de kinderen een huisje huren opeen vakantiepark is een aanrader. Dit kan op heel veel parken in Nederland en België en ook daarbuiten. Let wel op dat bijvoorbeeld zwembaden in de buurt wel open zijn in de winterperiode. Zeker bij pretparken zoals bijvoorbeeld: EuroDisney en de Efteling zijn speciale dagen tijdens de wintervakantie georganiseerd waardoor een wonderlijke sfeer ontstaat.

De zon opzoeken

Naast het skiën kunt u natuurlijk ook de zon opzoeken in de winter. Immers als het winter is in het noorden is het zomer in het zuiden. U kunt er voor kiezen om van uw wintervakantie periode een zonvakantie te maken. Het nadeel hiervan is dat u dan ver moet reizen en vaak is dit voor kinderen vermoeiend en geen plezierige bezigheid. Waar u ook kiest om heen te gaan, het belangrijkste is dat zowel u als de kinderen zich vermaken op de vakantie. Inventariseer waar uw kinderen graag naartoe gaan en wat hun leuk lijkt om te doen in de winter.

Veel plezier en goede reis.