Hoe een man een discussie met een vrouw wint

Niet lettende op welk type man je bent – sterk met krachtige meningen, gematigd zonder zin voor confrontatie, of passief zonder ruggengraat – tenzij je van hout gemaakt bent, moet je afspraken maken en ga je in meningsverschillen belanden. De verwachting vanuit vrouwelijk oogpunt zal zijn dat je gaat verliezen.

Elk type man kan om het op het even welk moment belanden in een discussie. Misschien had je die bepaalde broek niet aan terwijl je ze net wel moest aanhebben. Een meningsverschil ontstaat niet zelden om een kleinigheid.

De truc om je gezicht niet te verliezen in een ruzie is voorbereid zijn. Je gaat toch ook geen avondje uit zonder geld? Dus waarom zou je belanden in een partnerruzie zonder je beste artillerie?

Regels om te volgen

Niemand wil de man in de hoek zijn die een bolwassing krijgt van vrouwlief, zeker niet wanneer, of hij nu gelijk had of niet, hij er ongeschonden uit had kunnen komen.

Logica is vaak verbannen wanneer je ruzie hebt met je vrouw of vriendin om de volgende reden: vrouwen willen, net als mannen, niet toegeven dat ze ongelijk hadden. Het maakt niet uit hoeveel druk je uitgeoefend hebt, of hoeveel ongelijk ze had, eerlijkheid is niet de naam van het spel. De truc is: bewijzen dat je zelf gelijk had terwijl je haar ook laat geloven dat ze het bij het rechte eind had.

Verschillende mannen hebben diverse verwachtingen om discussies te winnen. De kunst van de oorlog is echter dezelfde. Hieronder vind je enkele tips terug waardoor je nooit geen discussie met je vrouw of vriendin meer hoeft te verliezen.

1. Verhef je stem niet

Wat ook de oorzaak van jullie meningsverschil is, let op je stem. Het maakt niet uit wat je gepland had om je te verdedigen, spreek altijd zacht. Wanneer ze op hetzelfde niveau mee communiceert, heb je gewonnen.

2. Wees de eerste man om te luisteren

Mannen hebben de reputatie slecht te kunnen luisteren. Wees de uitzondering! Ze wil praten en gillen, dus laat haar bezig. Wanneer het jouw beurt is om je te verdedigen, kaats de bal dan terug om te bewijzen dat je luisterde en begrijpt wat ze bedoelde.

Wanneer je je wederwoord gebruikt om haar woorden samen te vatten, heb je in feite geen originele ideeën meer nodig. Ze zal immers denken dat je echt een luisterend oor bent.

3. Blijf bij het onderwerp

Of het meningsverschil nu gaat over muziek, reserveren op restaurant of het huishouden, kies je moment en ga de strijd aan. Discussies verlies of win je door bij de zaak te blijven en je niet te laten verleiden om over andere dingen te beginnen. Wanneer de confrontatie hevig is, leg dan niets anders dan het bediscussieerde onderwerp op tafel.
4. Geef je fout toe en je wint

Soms win je een discussie eerder achteraf dan tijdens een hevige woordenwisseling. Ze kan nooit winnen als jij eerst je ongelijk toegeeft. Zet je trots even opzij. Soms zal je er immers niet om geven dat je de winnaar niet bent. Hoe hard ze ook roept, probeer rustig te blijven. Door een kaakslag in de ‘ring’ te aanvaarden, kan je je gevoeligheid tonen. De kans is groot dat je nadien als winnaar uit de bus komt.

5. Trek de emotionele kaart

Soms willen vrouwen gewoon discussiëren omdat ze emotioneel zijn. We vergeten daarbij dat wij als mannen soms hetzelfde doen. Het gaat om de opluchting maar wij mannen hebben het soms moeilijk om onze emoties te tonen.

Strijd met eer. Heb geen schrik om gekwetst te worden. Voor een vrouw is een strijdlustige man die zijn emoties toont in het heetst van de strijd een held. Zo win je altijd

6. Maak er een einde aan

Veel mannen laten het veel te ver komen Op dit punt worden mannen van jongens gescheiden. Als een ruzie winnen het waard is je relatie kapot te maken, of je relatie kapot maken het waard is om je leven terug te winnen, maakt het haar dan duidelijk en kap met haar.

In het belang van het meningsverschil

Neem de ruzies die je hebt met je vrouw of vriendin met een korreltje zout, je kan haar altijd laten geloven wat ze wil geloven. Dat zou snel duidelijk moeten zijn.

We struikelen wanneer we moeten bewijzen dat we onafhankelijk van de context altijd kunnen winnen. Houd er rekening mee dat we van nature zullen beschermen wat we geloven. Als we daar voortdurend mee bezig zouden zijn zou iets als ‘goed-maak-seks’ niet bestaan.