Zo zorg je voor een carport die goed bij jouw huis past

Het gebruik van overkappingen rond je woning is populair! Steeds meer huishoudens kiezen voor een van de vele carports om hun auto onder te plaatsen en te kunnen schuilen tegen een buitje in de zomer. Anderen gaan niet voor een carport, maar nemen een veranda die tegen de woning aan geplaatst wordt. Een veranda biedt geen ruimte voor je auto, maar wel voor je gezin. Geniet het hele jaar door van je tuin! Een derde optie zijn de pergola’s. Het leuke hiervan is dat je er planten tegenaan kunt laten groeien. Het staat prachtig in de zomermaanden!

In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten carports waaruit je kunt kiezen. Het voordeel van zo’n carport is dat je auto minder snel beschadigd raakt. Denk bijvoorbeeld aan vogelpoep, wat de lak van je auto ernstig aan kan tasten. Of wat te denken van een tak, die tijdens een hevige storm van een boom in de buurt van je woning afbreekt?

Keuze uit verschillende modellen carports

Carports worden verkocht in verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een carport van kunststof of metaal, welke aan de wand van je woning gemonteerd wordt. Het voordeel van deze materialen is dat de carport lang mooi blijft. Nadeel is dat het een hele moderne look aan je huis geeft. Het past wellicht minder goed bij een klassiek, oud huis of een heel landelijk gelegen woning. Een alternatief is een carport van hout. Nadeel van zo’n carport is dat het hout veel minder lang mee zal gaan en daarbij meer onderhoud vergt.

Carports met een glazen dak

Naast de verschillende materialen die gebruikt worden voor de constructie van de carport, heb je ook keuze uit verschillende soorten daken. Kies bijvoorbeeld tussen een carport met een kunststof of metalen dak en carports met een glazen dak. Het voordeel van een glazen dak is dat de ruimte onder de carport licht blijft. Dit kan ook van invloed zijn op de ruimte net achter de carport. Een nadeel van een glazen dak is dat dit relatief snel vies zal worden. Het reinigen van het dak van een carport is niet altijd even gemakkelijk. In het bijzonder wanneer je het niet prettig vindt om op een ladder te werken.

Geschikt formaat van een carport

Een derde factor om rekening mee te houden is het formaat van de carport. Zorg dat hier niet alleen voldoende ruimte is voor je auto. Je wilt ook makkelijk om de auto heen kunnen lopen en deze open kunnen doen zonder de zijkant van de carport te raken.